Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ–ΔΗΜΗΤΡΑ 2023»: Επιθετική Ενέργεια 2ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού

 

Την Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2023», η 2η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού σχεδίασε και εκτέλεσε άσκηση επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων ΤΑΜΣ «ΚΗΦΕΑΣ». Η άσκηση ήταν διπλής ενεργείας και εξέτασε το σενάριο επιθετικής ενέργειας. 

Για την υλοποίηση του σεναρίου, αναπτύχθηκε Τακτικό Συγκρότημα Λόχου Μάχης επί της προκεχωρημένης γραμμής άμυνας, υποστηριζόμενο από τα οργανικά του μέσα υποστήριξης. Την επιθετική ενέργεια εκτέλεσε Τακτικό Συγκρότημα Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων, υποστηριζόμενο από τις οργανικές Μονάδες Πυροβολικού και όλμων της Ταξιαρχίας. Επιπλέον, στο πλαίσιο της άσκησης, αναπτύχθηκαν τα κλιμάκια Διοικητικής Μέριμνας της Ταξιαρχίας, τα οποία παρείχαν την προβλεπόμενη τεχνοεφοδιαστική υποστήριξη. 

Την άσκηση παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο οποίος συνεχάρη το προσωπικό της Ταξιαρχίας για την επιτυχή διεξαγωγή της άσκησης, καθώς επίσης για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και επιχειρησιακής εκπαίδευσης, τον επαγγελματισμό και το υψηλό ηθικό που επέδειξε. Επισήμανε ακόμη ότι, η πραγματοποίηση τέτοιων ασκήσεων αναδεικνύουν τις δυνατότητες του προσωπικού και την ικανότητα του να αντιδρά σε μη αναμενόμενες καταστάσεις. 

Την Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023, εκτελέστηκε συναφές σενάριο με αντιστροφή ρόλων μεταξύ των ασκούμενων τμημάτων, με την ονομασία ΤΑΜΣ «ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ», για εξάσκηση και εξοικείωση του ασκούμενου προσωπικού σε όλα τα ενδεχόμενα σενάρια σε περίοδο επιχειρήσεων. 

Για την υλοποίηση του σεναρίου, αναπτύχθηκε Τακτικό Συγκρότημα Ίλης Μέσων Αρμάτων επί της προκεχωρημένης γραμμής άμυνας, υποστηριζόμενο από τα οργανικά του μέσα υποστήριξης. Την επιθετική ενέργεια εκτέλεσε δύναμη αποτελούμενη από Τακτικό Συγκρότημα Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού. Την ενέργεια υποστήριξαν οι οργανικές Μονάδες Πυροβολικού και όλμων της Ταξιαρχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: