Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

TAΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ 2023»: Επιθετική Ενέργεια 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού


Την Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ - ΔΗΜΗΤΡΑ 2023», η 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού σχεδίασε και εκτέλεσε άσκηση επιπέδου Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Λόχου Πεζικού ΤΑΜΣ «ΑΓΙΟΣ ΚΕΝΔΕΑΣ». Η άσκηση ήταν διπλής ενεργείας και εξέτασε το σενάριο επιθετικής ενέργειας. 

Την επιθετική ενέργεια εκτέλεσε Συγκρότημα Μηχανοκίνητου Λόχου Πεζικού αποτελούμενο από άρματα μάχης και μηχανοκίνητα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Την ενέργεια υποστήριξαν οι οργανικές Μονάδες Πυροβολικού και όλμων της Ταξιαρχίας. Επιπλέον, στο πλαίσιο της άσκησης, αναπτύχθηκαν τα κλιμάκια Διοικητικής Μέριμνας της Ταξιαρχίας, τα οποία παρείχαν την προβλεπόμενη τεχνοεφοδιαστική υποστήριξη. 

Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης, τμήματα Εθνοφυλάκων της Ταξιαρχίας καθώς και Εθνοφύλακες του ΤΕΘ Ρόδου στο πλαίσιο της «Ειδικής Συνεργασίας – Σύσφιξης Σχέσεων» μεταξύ Μονάδων Εθνοφυλακής Ελλάδας και Κύπρου, η οποία ξεκίνησε το 2018. Οι ροδίτες Εθνοφύλακες, πέραν της συμμετοχής τους στην ΤΑΜΣ «ΑΓΙΟΣ ΚΕΝΔΕΑΣ» έλαβαν μέρος και σε αριθμό εκπαιδευτικών και επιχειρησιακών σεναρίων που εκτέλεσε η Ταξιαρχία στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ - ΔΗΜΗΤΡΑ 2023». 

Με την ολοκλήρωση της άσκησης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, συνεχάρη το προσωπικό της Ταξιαρχίας για την επιτυχή διεξαγωγή της άσκησης, καθώς επίσης για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και επιχειρησιακής εκπαίδευσης, τον επαγγελματισμό και το υψηλό ηθικό που επέδειξε. Επιπλέον, ο Αρχηγός, ευχαρίστησε τους Εθνοφύλακες της Ταξιαρχίας και του ΤΕΘ Ρόδου για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή τους και τους συνεχάρη για το ψηλό επίπεδο ετοιμότητας, ηθικού και ανιδιοτελούς ενδιαφέροντος που επιδεικνύουν για τη βελτίωση της εκπαίδευσης τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: