Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Αποκαλύψεις για το έγκλημα «πάνω» στο έγκλημα των Τεμπών! Η έκθεση Κοκοτσάκη

 

Αποκαλύψεις για το έγκλημα «πάνω» στο έγκλημα των Τεμπών! Η έκθεση Κοκοτσάκη
Φωτογραφία ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών ξεκίνησε αμέσως μετά από την τέλεση του! Τα όσα έγιναν στον τόπο της τραγωδίας ήταν πρωτοφανή και συνιστούν ένα δεύτερο έγκλημα! Κρίσιμα στοιχεία για τα αίτια της τραγωδίας αποσύρθηκαν άρον .,άρον από την περιοχή η οποία «στρώθηκε» με χαλίκι!
Λίγες ημέρες μετά από την τραγωδία ο απόστρατος Ταξίαρχος ε.α Παναγιώτης Γερογλής, με δική του πρωτοβουλία είχε πάει στο χώρο της σύγκρουσης των τρένων και έκανε ενδελεχή μελέτη. Τα αποτελέσματα της δημοσιεύθηκαν στο militaire.gr . Ο κ.Γερογλής θα τα παρουσιάσει ξανά σε συνέντευξη του στο  militaire channel.
Σήμερα η ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ και ο Γιώργος Σαχίνης φέρνουν στο φως το συγκλονιστικό πόρισμα του Τεχνικού Συμβούλου του Συλλόγου Συγγενών των θυμάτων , Βασίλειου Κοκοτσάκη. Ο γνωστός από την εξειδικευμένη γνώση του, άλλοτε αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη, σε θέματα πυρκαγιών, εμπρησμών και ανακρίσεων τέτοιων δικογραφιών, που είναι και δικαστικός πραγματογνώμονας, συνέταξε την οριστική του έκθεση
Το τεχνικό πόρισμα συντάχθηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες συλλογής στοιχείων, με την επιμονή και μόνο των οικογενειών των θυμάτων και μάλιστα με στοιχεία, δικογραφίες και υλικά, που κατόρθωσαν να συλλέξουν, στην καλύτερη περίπτωση 2 μήνες μετά την τραγωδία έως 11 μήνες μετά από αυτήν!

Αλλοιώθηκε και «μολύνθηκε» το βασικό σκηνικό του δυστυχήματος των Τεμπών, με εγκληματικές αβλεψίες, παραλείψεις και ενέργειες, οδηγώντας ακόμη και την επίσημη έρευνα, σε λάθος δεδομένα και σκεπτικό, για τον θάνατο που προκάλεσε η σφοδρή μετωπική σύγκρουση, της επιβατικής αμαξοστοιχίας με την εμπορική πάνω στην ίδια γραμμή κι ενώ κινούνταν από διαφορετική κατεύθυνση (ανόδου και καθόδου) στις 28 Φεβρουαρίου του 2023.

Σε 5 ημέρες κλείνουμε έναν ακριβώς χρόνο, από το αποκαλούμενο “έγκλημα των Τεμπών” με θύματα επισήμως 57 ανθρώπους και μόλις χθες οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων Δυστυχήματος Τεμπών, μέσω του κ. Χρήστου Κωνσταντινίδη, παρέδωσαν στις Ανακριτικές Αρχές της Λάρισας, προκειμένου να αξιοποιηθεί αλλά και να ενσωματωθεί στη σχετική δικογραφία, το τελικό πόρισμα του ειδικού πραγματογνώμονα σε θέματα πυρκαγιών και ορισθέντα ως Τεχνικού Συμβούλου του Συλλόγου, Βασίλειου Κοκοτσάκη. Ο γνωστός από την εξειδικευμένη γνώση του, άλλοτε αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη, σε θέματα πυρκαγιών, εμπρησμών και ανακρίσεων τέτοιων δικογραφιών, που είναι και δικαστικός πραγματογνώμονας, συνέταξε την οριστική του έκθεση, που ασχολήθηκε αποκλειστικά με το θέμα της έκρηξης και της πυρκαγιάς που ακολούθησε στα δύο τρένα, από τις οποίες, οι 28 από τους 57 επισήμως νεκρούς, έφεραν σοβαρά εγκαύματα έως απανθράκωση από την εκδηλωθείσα φωτιά.                                                                                                          ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ       https://www.militaire.gr/tempi-kokotsakis/

Δεν υπάρχουν σχόλια: