Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Οι Έλληνες κομάντος της Ζ’ ΜΑΚ στις ΗΠΑ – Εκπαίδευση με τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις (φωτο)

 

Η πρόσκληση αφορούσε μια ομάδα της Ζ' ΜΑΚ, προκειμένου να μεταβεί στο Fort Carson

Οι Έλληνες κομάντος της Ζ’ ΜΑΚ στις ΗΠΑ – Εκπαίδευση με τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις (φωτο)

Δέκα επίλεκτοι Έλληνες κομάντος της ομάδας Ζ’ ΜΑΚ βρίσκονται σε ένα από τα πιο σύγχρονα στρατόπεδα την ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ.    

Είναι η πρώτη συμμετοχή πολυμελούς ομάδας Ελλήνων στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων σε συνεκπαίδευση με στελέχη από τo 10th Special Forces Group-Airborne.

Ένα «σχολείο» διάρκειας δυόμιση μηνών δίπλα στους κορυφαίους κομάντος των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων.

Είχε προηγηθεί η άκρως τιμητική πρόταση που έφτασε τον περασμένο Μάρτιο στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ από το 3rd Battalion και συγκεκριμένα από το 10th Special Forces Group.

Το οποίο άλλωστε έχει ως χώρο επιχειρήσεων την Ανατολική Ευρώπη στο πλαίσιο του ΝΑΤΟϊκού σχεδιασμού.

Η πρόσκληση αφορούσε μια Ομάδα της Ζ-ΜΑΚ προκειμένου να μεταβεί στο Fort Carson, στη «φωλιά» των Αμερικανών Ειδικών Δυνάμεων.

Ώστε να πραγματοποιήσει συνεκπαίδευση σε μια σειρά από αντικείμενα Ειδικών Επιχειρήσεων για 75 ημέρες από τα μέσα Ιουλίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ποτέ άλλοτε Ομάδα Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ δεν είχε κληθεί στο παρελθόν σε κάτι αντίστοιχο παρά μεμονωμένα Στελέχη σε συγκεκριμένα ολιγοήμερα Σχολεία με περιορισμένα αντικείμενα.

Ήταν το επιστέγασμα της άριστης τα τελευταία χρόνια συνεργασίας του ΓΕΕΘΑ και της ΔΕΠ με όλες σχεδόν τις Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, των κορυφαίων με άλλα λόγια Special Operators παγκοσμίως.

Είχε προηγηθεί η παρουσία των Αμερικανών στην Ελλάδα από τα μέσα Μαρτίου και για ένα μήνα για συνεκπαίδευση με τις Μονάδες Special Operations της ΔΕΠ στο πλαίσιο της μεγάλης Νατοϊκής άσκησης «TROJAN FOOTPRINT 24».

Με τους Αμερικανούς να ανταποδίδουν τη φιλοξενία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η συνεκπαίδευση των Ελλήνων SOF της Ζ-ΜΑΚ με τους Αμερικανούς συναδέλφους τους βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη με το 10th Special Forces Group να δημοσιεύει ήδη τις πρώτες φωτογραφίες στα Social Media.

Οι οποίες δίνουν «γεύση» από τις σκληρές δοκιμασίες υψηλής δυσκολίας.         

Συνολικά το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Καταδύσεις κλειστού και ανοικτού κυκλώματος,
  • Προκεχωρημένες τεχνικές υποβρύχιας διείσδυσης,
  • Επιχειρήσεις με ταχύπλοα σκάφη,
  • Εκπαίδευση με εναέρια μέσα σε θαλάσσιο περιβάλλον,
  • Άλματα Στατικού Ιμάντα και άφεση λέμβου από ελικόπτερο με τη μέθοδο ‘’Helocasting’’,
  • Βολές ακριβείας,
  • Βολές μάχης ταχείας αντίδρασης,
  • Μεθόδους Παραβίασης (breaching),
  • Ασκήσεις Μάχης Μικρών Κλιμακίων.

Αν και οι αμερικανικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων θεωρούνται κορυφαίες παγκοσμίως, οι πρώτες ημέρες της συνεκπαίδευσης με τα στελέχη της Ζ-ΜΑΚ καταδεικνύουν – όπως αναφέρουν πληροφορίες από τις ΗΠΑ- ότι η συνεχής και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση των Ελλήνων κομάντος στο δύσκολο περιβάλλον του Αιγαίου τους κάνει κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικούς.

Ειδικά στα αντικείμενα που πραγματοποιούνται στο υγρό στοιχείο.

Η αξιολόγηση και πιστοποίηση άλλωστε των Ελληνικών SOF Μονάδων ΕΤΑ, Ζ-ΜΑΚ και ΤΝΕΕ από τη ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Special Forces είναι ενδεικτική του υψηλού επιπέδου των Μονάδων της ΔΕΠ.    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oi-ellines-komantos-tis-z-mak-stis-ipa-ekpaideysi-me-tis-amerikanikes-eidikes-dynameis-foto/

"ΤΟΝ ΚΑΡΦΩΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"! Αποκαλυπτικός ο Μάνος Χατζηδάκης για τον Μακάριο! Β’

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/eQygbgM8ui8?si=1A9qhka1UBQvZU5I" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe> 

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Επίδειξη Επιχειρησιακών Δυνατοτήτων Εθνικής Φρουράς


25/07/2024

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο των δράσεων εορτασμού για τα 60 χρόνια ίδρυσης της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), πραγματοποιήθηκε από προσωπικό και μέσα της δύναμης, επίδειξη επιχειρησιακών δυνατοτήτων.  

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Ζυγίου, παρουσία του Α.Ε της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, του Υπουργού Άμυνας, κ. Βασίλη Πάλμα, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα, μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, της Ιεραρχίας του ΓΕΕΦ, αντιπροσωπείας στελεχών, καθώς και πληθώρας κόσμου. 

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης εκτελέστηκαν μεταξύ πολλών άλλων, ρίψεις αλεξιπτωτιστών, διελεύσεις ελικοπτέρων, ενέργειες ειδικών επιχειρήσεων, τακτικές κινήσεις τμημάτων επί κύριων οπλικών συστημάτων, καθώς και ενέργειες υποστήριξης μάχης, ενώ εκτελέστηκαν και εικονικά πυρά με τη χρήση αβολίδωτων και καπνογόνων.

Η επίδειξη αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων εορταστικού χαρακτήρα που έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, για τη συμπλήρωση των 60 χρόνων ΕΦ.   https://youtu.be/3KhL6XSOw9Y?si=GujwzB4QCiiJHHM9

ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ! Έτσι πρόδωσαν την Κύπρο! Ο Μάνος Χατζηδάκης αποκαλύπτει! A’ Μέρος

https://youtu.be/jfx_KsKjQq8?si=UXz0DGVNuJUcANbT 

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Εκπαίδευση Σπουδαστών της ΣΜΥ στο ΕΠΚΕΑΑΠ

 

Από 22 έως 25 Ιουλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης Αγώνα σε Αστικό Περιβάλλον (ΕΠΚΕΑΑΠ) της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (71 Α/Μ ΤΑΞ) «ΠΟΝΤΟΣ», εκπαίδευση σε σαράντα (40) Σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), επί αντικειμένων «Επιχειρήσεις σε Αστικό Περιβάλλον».

Η εκπαίδευση μεταξύ άλλων περιέλαβε ενημέρωση επί των αρχών και διαδικασιών του αγώνα σε αστικό περιβάλλον, εκπαίδευση στις Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης και εκκαθάριση οικίας.     https://army.gr/wp-content/uploads/2024/07/7-4-scaled.jpghttps://army.gr/wp-content/uploads/2024/07/4-1-scaled.jpghttps://army.gr/wp-content/uploads/2024/07/8-2-scaled.jpghttps://army.gr/wp-content/uploads/2024/07/12-scaled.jpghttps://army.gr/wp-content/uploads/2024/07/13-scaled.jpghttps://army.gr/wp-content/uploads/2024/07/14-scaled.jpghttps://army.gr/wp-content/uploads/2024/07/16-scaled.jpg    https://army.gr/ekdiloseis/ekpaidefsi-spoudaston-tis-smy-sto-epkeaap/https://army.gr/wp-content/uploads/2024/07/21-scaled.jpg

Τελετές Ορκωμοσίας Νεοσύλλεκτων Οπλιτών Θητείας της 2024 Δ΄ ΕΣΣΟ

 

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, πραγματοποιήθηκαν οι τελετές ορκωμοσίας των Νεοσύλλεκτων Οπλιτών Θητείας της 2024 Δ΄ ΕΣΣΟ.

Οι τελετές ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκαν παρουσία Ανωτάτων Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς ως εκπρόσωποι του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Γεωργίου Κωστίδη, πολιτειακών και θρησκ   https://army.gr/wp-content/uploads/2024/07/DSC_0636-scaled.jpghttps://army.gr/wp-content/uploads/2024/07/TDP_1388-scaled.jpghttps://army.gr/wp-content/uploads/2024/07/20240726_101706.jpghttps://army.gr/wp-content/uploads/2024/07/%CE%9F%CE%A1%CE%9A%CE%9F%CE%A3.pngευτικών αρχών καθώς επίσης και συγγενών των Οπλιτών.https://army.gr/wp-content/uploads/2024/07/TDP_1352-scaled.jpg

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Αποφοίτηση της 10ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Πολέμου Στρατού Ξηράς



  • Την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Πολέμου Στρατού Ξηράς (ΣΠΣΞ) στο Στρατόπεδο «ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ Δ. ΝΤΑΛΙΠΗ» στη Θεσσαλονίκη, η τελετή αποφοίτησης της 10ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, ο οποίος απένειμε τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες.

    Στην τελετή παρέστησαν, ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος, ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Αντιστράτηγος Σπυρίδων Αλφαντάκης, ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR (Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR)  «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης, η εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Γεωργία Παστελλή – Παντελίδου, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και  συγγενείς των αποφοιτούντων.

    Αποφοίτησαν συνολικά 116 Αξιωματικοί, εκ των οποίων 16 από την Kύπρο και 1 από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

    #ΕλληνικόςΣτρατός, #HellenicArmy          KAL_4935KAL_4947           https://army.gr/ekdiloseis/apofoitisi-tis-10is-ekpaideftikis-seiras-tis-scholis-polemou-stratou-xiras/

    Κύπρος 1974 – Το ολοκαύτωμα της ΕΛΔΥΚ: Η συγκλονιστική μαρτυρία του Κώστα Σφακιανάκη στο Cretaone


    Το δεύτερο μέρος της συγκλονιστικής εκπομπής

    20 Ιουλίου 1974: Οι τουρκικές ορδές του Αττίλα εισβάλουν στη μαρτυρική Κύπρο. Οι κερκόπορτες έχουν ανοίξει και οι Τούρκοι αρπάζουν την ευκαιρία να εκτελέσουν ένα σχέδιο που προετοίμαζαν από καιρό.

    14 – 16 Αυγούστου 1974: Με τις συνομιλίες να έχουν καταρρεύσει στη Γενεύη, οι Τούρκοι εξαπολύουν τη δεύτερη επίθεσή τους εναντίον της Κύπρου. Ένας από τους κύριους στόχους ήταν το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, στο οποίο είχαν απομείνει 318 αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες για να το υπερασπιστούν. Μετά από έναν τριήμερο, επικό αγώνα, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν και να απαγκιστρωθούν μέσα σε μια κόλαση πυρός.

    50 χρόνια μετά, ο – τότε – Λοχίας του Λόχου Βαρέων Όπλων (ΛΒΟ) της ΕΛΔΥΚ Κωνσταντίνος Σφακιανάκης με μια συγκλονιστική αφήγηση, στην εκπομπή Επικαιρότητα του Cretaone, με τον Γιώργο Λαμπράκη, περιγράφει τις σκληρές μάχες του δεύτερου γύρου της εισβολής και το ολοκαύτωμα του στρατοπέδου.

    Δείτε το δεύτερο μέρος της εκπομπής:

    Θυμηθείτε τη συγκλονιστική περιγραφή του πρώτου γύρου της εισβολής και την εμπλοκή της ΕΛΔΥΚ, στο πρώτο μέρος της εκπομπής:


    ΠΗΓΗ: cretaone.gr  https://youtu.be/N80Kpez4VYk?si=DIHq22MiGjDaSPGThttps://youtu.be/N4AGWG4l13k?si=JxWIRUMHRlR59q4a

    Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

    Κώστας Γρίβας: «Η Τουρκία δεν έχει αλλάξει ουτε κόμμα από τις αξιώσεις της εναντίον της Ελλάδας» (Podcast)


    Ιούλιος 1943: Το προδοτικό ΚΚΕ υπογράφει το Σύμφωνο του Πετριτσίου και παραχωρεί Μακεδονία και Θράκη στους Βουλγάρους!

     

     Τέτοιες μέρες του 1943, μια ακόμα προδοσία προστίθεται στο βαρύ ποινικό μητρώο του ΚΚΕ! Πρόκειται για το Σύμφωνο του Πετριτσίου, με το Κ.Κ....


     Τέτοιες μέρες του 1943, μια ακόμα προδοσία προστίθεται στο βαρύ ποινικό μητρώο του ΚΚΕ! Πρόκειται για το Σύμφωνο του Πετριτσίου, με το Κ.Κ. Βουλγαρίας, το οποίο υπέγραψε για λογαριασμό του ΚΚΕ, το ηγετικό του στέλεχος, Γιάννης Ιωαννίδης.

    Με το Σύμφωνο του Πετριτσίου, το ΚΚΕ δεσμεύεται να δώσει στην Βουλγαρία διέξοδο στο Αιγαίο, δηλαδή την Θράκη. Επίσης, δεσμεύεται για την ανεξαρτητοποίηση της "Μακεδονίας του Αιγαίου", προκειμένου να ενωθεί με την "Μακεδονία του Βαρδάρη" (το σημερινό κρατίδιο των Σκοπίων) και με την "Μακεδονία του Πιρίν" (που ανήκει στην Βουλγαρία) και να αποτελέσουν ενιαίο ανεξάρτητο κράτος. Επρόκειτο για ένα δόλιο βουλγαρικό σχέδιο, προκειμένου στην συνέχεια η "Ενιαία Μακεδονία" να ενσωματωθεί στο βουλγαρικό κράτος, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι Βούλγαροι, οι "Μακεδόνες" είναι βουλγαρική εθνότητα!

    Το αυθεντικό έγγραφο βρέθηκε στα αρχεία του ΚΚΕ και κατασχέθηκε από τον Εθνικό Στρατό. Το 1947, δημοσιεύθηκε στην "Λευκή Βίβλο" του υφυπουργείου Τύπου και Πληροφοριών, υπό τον τίτλο "Η εναντίον της Ελλάδος κομμουνιστική επιβουλή".  Όπως ήταν αναμενόμενο, το ΚΚΕ έβγαλε το έγγραφο αυτό... πλαστό. Αυτό θα ισχυριστούν και τα γνωστά και μη εξαιρετέα trolls του Περισσού, που θα εμφανιστούν εντός ολίγου κάτω από αυτήν την ανάρτηση! Θα απαντήσω προκαταβολικά, γιατί το Σύμφωνο της προδοσίας είναι γνήσιο πέραν κάθε αμφισβήτησης!

    Το προδοτικό αυτό έγγραφο, είχε γίνει γνωστό στο κοινό αμέσως μετά την υπογραφή του, τον Ιούλιο του 1943. Πότε το ΚΚΕ ισχυρίστηκε πως είναι πλαστό; Δέκα μήνες αργότερα‼️  Πιο συγκεκριμένα, στις 20/05/1944, έγραψε ο "Ριζοσπάστης": «Ο Γκαίμπελς διαδίδει με τα φερέφωνά του ότι ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο Βούλγαρος Δουσάν Δασκάλωφ υπογράψανε συμφωνία και ότι οι Έλληνες κομμουνιστές "ξεπουλήσανε την Ελλάδα στην Βουλγαρία". Πληροφορούμε τον κύριο Γκαίμπελς ότι άργησε πολύ να θυμηθεί το προβοκατόρικο αυτό έγγραφο που σκαρώθηκε πριν από πέντε μήνες και δημοσιεύτηκε απ' τους Ελληνες φασίστες της "Εθνικής Δράσης"...» (Πηγή: Ένθετη Έκδοση του "Ριζοσπάστη" της 1/9/2013, υπό τον τίτλο "Αντικομμουνιστική παραχάραξη της ιστορίας").

    Γιατί άραγε το ΚΚΕ άργησε δέκα ολόκληρους μήνες να διαψεύσει την προδοσία του; Υπήρχε λόγος; Ασφαλώς και υπήρχε! Μετά το Σύμφωνο του Πετριτσίου, το ΚΚΕ ανέπτυξε ιδιαίτερες σχέσεις με τον Τίτο - που ήταν τότε ο άνθρωπος του Στάλιν στα Βαλκάνια. Ο Τίτο, είχε τον ίδιο στόχο με τους Βουλγάρους για την Μακεδονία (την ένωση των τριών "Μακεδονιών" σε μία), αλλά με διαφορετική κατάληξη: αντί η ενιαία Μακεδονία να ενσωματωθεί στην Βουλγαρία, ο Τίτο ήθελε να ενσωματωθεί στο μελλοντικό κράτος της Γιουγκοσλαβίας! Σκοπίμως, λοιπόν, διέψευσε το ΚΚΕ το Σύμφωνο του Πετριτσίου, διότι τα σχέδια άλλαξαν: θα έδινε την Μακεδονία στον Τίτο, όχι στους Βουλγάρους! Εν τω μεταξύ, το ΚΚΕ διέψευσε τα περί Μακεδονίας, αλλά όχι τα περί εδαφικής διεξόδου της Βουλγαρίας στο Αιγαίο, δηλαδή την παραχώρηση της Θράκης, διότι αυτήν του την δέσμευση, είχε σκοπό να την τηρήσει! Παρεμπιπτόντως, ουδέποτε το ΚΚ Βουλγαρίας διέψευσε το Σύμφωνο του Πετριτσίου. Προφανώς, ήθελε να το κρατήσει ως "παρακαταθήκη"!

    Επιπλέον, όπως είδαμε, ο Ριζοσπάστης του 1944 έριχνε την ευθύνη της -δήθεν!- "παραχάραξης" στους "φασίστες της Εθνικής Δράσης". Ο Ριζοσπάστης του 2013, άλλαξε ρότα και χρέωσε την "παραχάραξη" στους Γερμανούς, στην εθνική οργάνωση ΠΑΟ, αλλά και στους... Βρετανούς - που τότε ήταν σύμμαχοι με τους Σοβιετικούς, άρα και με τα... ντόπια τσιράκια τους: «Είναι χαρακτηριστικό πως τα κείμενα αυτά στην πλειονότητά τους "ανακαλύφθηκαν" και διοχετεύτηκαν στη δημοσιότητα από τις ίδιες τις δυνάμεις κατοχής, από οργανώσεις όπως η ΠΑΟ ή ακόμα και από τις βρετανικές υπηρεσίες». Στην πρεμούρα τους να βγάλουν πλαστό το έγγραφο που υπέγραψαν, πέφτουν σε απανωτές αντιφάσεις και γίνονται καταγέλαστοι. Πάλι καλά, που δεν χρέωσαν την απόδειξη της προδοσίας τους, στους... εξωγήινους!            https://www.stoxos.gr/2024/07/1943.html

    Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

    Τελετή παράδοσης – παραλαβής 24 ΕΜΑ

     


    Του Ηλία Προύφα

    Παρουσία του Διοικητή της 23 Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας – ”3ο Σύνταγμα Ιππικού Δορύλαιον”, Ταξίαρχου Κωνσταντίνου Προκίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, η αλλαγή διοίκησης της επίλεκτης 24ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων, στο στρατόπεδο ”ΚΑΝΔΥΛΑΠΤΗ” της Αλεξανδρούπολης, που θεωρείται ως η ”φωλιά” των υπερσύγχρονων αρμάτων LEO2- A6HELL

    Ο μέχρι σήμερα Διοικητής, Αντισυνταγματάρχης Ιωάννης Γαϊτανίδης, παρέδωσε τα ηνία της διοίκησης στον Αντισυνταγματάρχη Ηρακλή Μπακιρτζή.

    Δείτε φωτό και βίντεο του kranosgr.com

     

    Άτυπος πόλεμος και όχι πρόκληση το επεισόδιο στην Κάσο



    Η Αθήνα για τις προκλητικές αναφορές Ερντογάν για την Θράκη – Αντιδράσεις για το επεισόδιο στην Κάσο

    Η Τουρκία στην Κάσο αμφισβητεί, όχι ρητορικώς, αλλά δια των όπλων, όχι κάποια κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αλλά τον σκληρό πυρήνα της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. Αυτό το πράττει, καταρχάς, δια της ένοπλης παρουσίας της μέσα σε χώρο ελληνικής εθνικής κυριαρχίας, δηλαδή στα 12 ναυτικά μίλια των χωρικών υδάτων.

    Ακόμη και αν η Ελλάδα δεν έχει προβεί στην (επιβεβλημένη από το διεθνές δίκαιο αλλά και τη διεθνή πρακτική) επέκταση των χωρικών της υδάτων, ο χώρος μεταξύ έξι και δώδεκα ναυτικών μιλίων δεν παύει να αποτελεί αναντίρρητο χώρο εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας. Επιπροσθέτως, η Τουρκία, δια της ένοπλης παρουσίας της και όχι απλώς δια ρητορικών διακηρύξεων, αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών να έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

        ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ   https://slpress.gr/ethnika/atipos-polemos-kai-oxi-proklisi-to-epeisodio-stin-kaso/

    Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

    Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων



    Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, παρέστη στην τελετή απόπλου του ετήσιου Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) που πραγματοποιήθηκε στην Ακτή Ξαβέρη στον Πειραιά.

    Στην τελετή παρέστησαν επίσης, o Διοικητής ΣΝΔ Υποναύαρχος Φώτιος Μπότσας ΠΝ, ο Διοικητής Φρεγατών Αρχιπλοίαρχος Σπυρίδων Τσιαφούτης ΠΝ, καθώς και συγγενείς και φίλοι των Ναυτικών Δοκίμων.

    Στο ΘΕΠ συμμετέχουν το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ και η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΚΑΝΑΡΗΣ, τα οποία προγραμματίζεται να καταπλεύσουν σε λιμένες της Μεσογείου και του Ατλαντικού.

    Σκοπός του ΘΕΠ είναι η εν πλω εκπαίδευση, η απόκτηση ναυτικής εμπειρίας και τέχνης από τους Ναυτικούς Δόκιμους, καθώς και η επίδειξη Σημαίας και η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού στους λιμένες κατάπλου.

    Πλοίαρχος Ευάγγελος Σιμαγιάς ΠΝ
    Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ https://hellenicnavy.gr/therinos-ekpaideftikos-plous-tis-scholis-naftikon-dokimon/https://hellenicnavy.gr/therinos-ekpaideftikos-plous-tis-scholis-naftikon-dokimon/ 

    Το έγκλημα Μητσοτάκη που οδήγησε στην πολιορκία της Κάσου

     

    Το τουρκολιβυκό μνημόνιο και η αποπομπή Παυλόπουλου όταν έδωσε τη λύση για την κατάργηση του


    Εδώ και τέσσερα χρόνια, το newsbreak.gr τονίζει την εγκληματική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι της Τουρκίας, με πρώτο δείγμα το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο. Ένα ανοσιούργημα εις βάρος της ελληνικής κυριαρχίας αλλά και του διεθνούς δικαίου το οποίο θεωρείτο αδιανόητο ακόμα και ως ιδέα, καθώς μια τέτοια παράνομη ενέργεια θα γινόταν όπλο στα χέρια της Ελλάδας για να επιτύχει δρακόντειες κυρώσεις κατά της Τουρκίας σε όλα τα μέτωπα.

    Και όμως, σήμερα αποδεικνύεται ότι ο Ερντογάν γνώριζε ότι ο Μητσοτάκης θα του επέτρεπε να πραγματοποιήσει αυτόν τον «Αττίλα» εις βάρος της Ελλάδας! Καμιά άλλη λογική εξήγηση δεν μπορεί να δοθεί.

    Ειδικά εάν θυμηθούμε τι συνέβη τις πρώτες εβδομάδες της συμφωνίας Ερντογάν με την παράνομη κυβέρνηση της Λιβύης.

    Ήταν τότε ακριβώς που ο Προκόπης Παυλόπουλος ετοίμασε άμεσα το προεδρικό διάταγμα για την άμεση επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στην Κρήτη, ώστε να ακυρωθεί άμεσα αυτό το τουρκικό εγχείρημα. Παράλληλα, ο τέως Πρόεδρος συνέταξε και την νομική αντιμετώπιση αυτής της τουρκικής πρόκλησης, την οποία υιοθέτησε πλήρως η Ευρωπαΐκή Ένωση τον Δεκέμβριο του 2019.

    Ήταν τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Προκόπη Παυλόπουλο με την πειθήνια Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Έκτοτε, η ΕΕ δεν αναφέρθηκε ποτέ στο παράνομο μνημόνιο. Και το χειρότερο; Λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση Παυλοπούλου από την Ηρώδου του Αττικού, αυτό το κατάπτυστο ανοσιούργημα, αναρτήθηκε κανονικά στον ΟΗΕ!

    Ακολούθησαν οι προκλητικές ενέργειες των Τούρκων ακόμα και στα χωρικά ύδατα της Σητείας, με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη να παραμείνει απλός θεατής.

    Για να φτάσουμε στο σήμερα, 200 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα της Κάσου, να βλέπουμε τουρκικά πολεμικά πλοία να πολιορκούν το μαρτυρικό νησί, και την Τουρκία να επικαλείται το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο για να δικαιολογήσει τις έκνομες ενέργειες της, που συνιστούν φυσικά εισβολή σε περιοχή ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων!

    Όλες λοιπόν οι φαινομενικά «ανεξήγητες» ενέργειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, από την κατάπτυστη δήλωση Γεραπετρίτη για τα 6 μίλια εθνικής κυριαρχίας όταν το διεθνές δίκαιο προβλέπει 12, έως την άρνηση Μητσοτάκη να συμμετέχει σε οποιαδήποτε διάσκεψη για την Λιβύη παρότι η Ελλάδα είχε το κύριο έννομο συμφέρον για την επιστροφή της νομιμότητας στην γειτονική χώρα, έχουν δύο πιθανές εξηγήσεις: Είτε ο Μητσοτάκης δεν έχει συναίσθηση των πράξεών του και ως άλλος Μπάιντεν, εκτελεί εντολές σκοτεινών συμφερόντων, είτε ο ίδιος ενσαρκώνει τα σκοτεινά συμφέροντα που επιβουλεύονται την εθνική μας ακεραιότητα.               https://www.newsbreak.gr/politiki/657604/to-egklima-mitsotaki-poy-odigise-stin-poliorkia-tis-kasoy/

    Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

    Η ασυλία βουλευτών είναι συμβατή με την ισότητα ενώπιον του νόμου

     


    Η ασυλία βουλευτών είναι συμβατή με την ισότητα ενώπιον του νόμου;

    Θερινή Εκπαίδευση της Σχολής Ευελπίδων (pics & vid.)

     

    Από 26 Ιουνίου έως 22 Ιουλίου 2024, διεξήχθη η θερινή στρατιωτική εκπαίδευση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στην περιοχή της Καναπίτσας Λιτοχώρου.

    Επιπρόσθετα, οι Ευέλπιδες της ΙΙας Τάξης από 01 έως 10 Ιουλίου 2024, πραγματοποίησαν εκπαίδευση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθοδόξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης και στο Εθνικό Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης Αγώνα σε Αστικό Περιβάλλον (ΕΠΚΕΑΑΠ) της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (71 Α/Μ ΤΑΞ) «ΠΟΝΤΟΣ».

    Στη θερινή εκπαίδευση της Σχολής, συμμετείχαν από 08 έως 17 Ιουλίου 2024, μαθητές στρατιωτικών ακαδημιών από τη Λετονία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία.

    Η εκπαίδευση περιέλαβε αντικείμενα ατομικής τακτικής, τεχνικές μαχητή και διεξαγωγή ασκήσεων επιπέδου Λόχου, Διμοιρίας, Ομάδος, ημέρα και νύχτα, ενώ κατά την εκπαίδευση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα της XXIV

    Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧIV ΤΘΤ) «1ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ – ΦΛΩΡΙΝΑ» και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ»