Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Κύπρος 1974 – Το ολοκαύτωμα της ΕΛΔΥΚ: Η συγκλονιστική μαρτυρία του Κώστα Σφακιανάκη στο Cretaone


Το δεύτερο μέρος της συγκλονιστικής εκπομπής

20 Ιουλίου 1974: Οι τουρκικές ορδές του Αττίλα εισβάλουν στη μαρτυρική Κύπρο. Οι κερκόπορτες έχουν ανοίξει και οι Τούρκοι αρπάζουν την ευκαιρία να εκτελέσουν ένα σχέδιο που προετοίμαζαν από καιρό.

14 – 16 Αυγούστου 1974: Με τις συνομιλίες να έχουν καταρρεύσει στη Γενεύη, οι Τούρκοι εξαπολύουν τη δεύτερη επίθεσή τους εναντίον της Κύπρου. Ένας από τους κύριους στόχους ήταν το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, στο οποίο είχαν απομείνει 318 αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες για να το υπερασπιστούν. Μετά από έναν τριήμερο, επικό αγώνα, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν και να απαγκιστρωθούν μέσα σε μια κόλαση πυρός.

50 χρόνια μετά, ο – τότε – Λοχίας του Λόχου Βαρέων Όπλων (ΛΒΟ) της ΕΛΔΥΚ Κωνσταντίνος Σφακιανάκης με μια συγκλονιστική αφήγηση, στην εκπομπή Επικαιρότητα του Cretaone, με τον Γιώργο Λαμπράκη, περιγράφει τις σκληρές μάχες του δεύτερου γύρου της εισβολής και το ολοκαύτωμα του στρατοπέδου.

Δείτε το δεύτερο μέρος της εκπομπής:

Θυμηθείτε τη συγκλονιστική περιγραφή του πρώτου γύρου της εισβολής και την εμπλοκή της ΕΛΔΥΚ, στο πρώτο μέρος της εκπομπής:


ΠΗΓΗ: cretaone.gr  https://youtu.be/N80Kpez4VYk?si=DIHq22MiGjDaSPGThttps://youtu.be/N4AGWG4l13k?si=JxWIRUMHRlR59q4a

Δεν υπάρχουν σχόλια: