Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ο Πόλεμος των πόλεων μεταξύ βρετανών εθνικιστών και μουσουλμάνων στην Βρετανία


English-Defence-League-006
Τα  αντι-μουσουλμανικά αισθήματα έχουν κυριέψει την πλειοψηφία των βρετανών πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικά  μετά το αιματηρό περιστατικό στην εφημερίδα Charlie Hebdo, στην Γαλλία, εμφανίζοντας μία μεγάλη  άνοδο της βρετανικής ακροδεξιάς στην χώρα ,  εναντίον των Μουσουλμάνων , αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadoloy .
Μάλιστα ιδρύθηκε και το βρετανικό παράρτημα της οργάνωσης Pegida, στην  Βρετανία, και σύμφωνα με την  εκπρόσωπο της,  ήδη βιώνουμε μια αύξηση της ισλαμοφοβίας, των φασιστικών ομάδων, οι οποίες  αναδιατάσσουν την ρητορική τους εναντίον μουσουλμάνων που ζουν στη χώρα.
Τα υβριστικά μηνύματα κατά των μουσουλμάνων  στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και στο Facebook, δίνουν και παίρνουν από την  βρετανική νεολαία. Στο πλαίσιο αυτό έχει συσταθεί  αντι-μουσουλμανική διαδήλωση στις 7 Φεβρουαρίου 2015,  στην πόλη West Midlands κοντά στο  Μπέρμιγχαμ, τονίζει το δημοσίευμα.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τον  Bradley Doak,  έναν από τους πολλούς φανατικούς  Βρετανούς  νεολαίους που εκφράζουν ανοιχτά το μίσος τους εναντίον του Ισλάμ. Ο ίδιος   σχεδιάζει  να ταξιδέψει  στο Dudley, για να διαδηλώσει εναντίον της μουσουλμανικής μειονότητας.
Η εκδήλωση έχει προωθηθεί μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, στην  επίσημη ιστοσελίδα του EDL, και επικεντρώνεται στην αντίθεση της  απόφασης ύπαρξης  ενός τζαμιού  , που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στο Dudley.
Ο ηγέτης του δημοτικού συμβουλίου του Dudley ,  Pete Lowe, είπε σε μια δήλωση στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου, ότι δεν υπάρχει  νομική δυνατότητα απαγόρευσης της αντι-μουσουλμανικής διαδήλωσης, και αυτό μπορεί να κοστίσει στις τοπικές επιχειρήσεις μέχρι £ 1.000.000.
Η οργάνωση Demo EDL φιλοξενεί και  χούλιγκανς, οι οποίοι  μισούν όχι μόνο το  Ισλάμ, αλλά και όλους τους ξένους στην χώρα. Η οργάνωση αυτή  περιγράφεται από τους ειδικούς  ως «φασιστική ομάδα», και η  πρόσφατη ίδρυση  του αντι-ισλαμικού κινήματος  , αύξησε δραματικά τα μέλη της.
Ορισμένα μέλη του Κόμματος Ανεξαρτησίας  του Ηνωμένου Βασιλείου,  και του  Βρετανικού Εθνικιστικού κινήματος  (UKIP) υποστηρίζουν επίσης την διαδήλωση αυτή .
Μία από αυτές τις ομάδες που αναφέρεται ως  «πατριωτική οργάνωση» με αρχηγό τον Πώλ Γκόλντινγκ, λέει σε ένα βίντεο στο YouTube ότι δεν είναι μια βίαιη οργάνωση, αλλά στοχεύει  να σταματήσει τις μουσουλμανικές συμμορίες , υποστηρίζοντας ότι τέτοιες συμμορίες εκμεταλλεύονται νεαρά κορίτσια των χριστιανών. Παρά τους ισχυρισμούς του Golding, οι οργανώσεις αυτού του τύπου πολλαπλασιάζονται στην Βρετανία, και τα μέλη τους,  που ζουν σε όλη τη Βρετανία σε διάφορες «εργασίες», εισβάλουν σε τζαμιά, διανέμουν φυλλάδια με  αμφιλεγόμενο και ενοχλητικό  περιεχόμενο για τους  μουσουλμάνους, και είναι έτοιμες και για πιο βίαιη δράση .
Η ομάδα χρησιμοποιεί οχήματα τύπου Τζίπ, Land Rover, που ανήκαν στον  βρετανικό στρατό, μερικά από τα οποία ήταν σε υπηρεσία στο Αφγανιστάν.
Η οργάνωση Pegida στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την πρώτη εκδήλωση της  στο Νιούκαστλ , στο τέλος του Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, ο ακραίος εθνικισμός υπάρχει και γιγαντώνεται μέρα με την ημέρα σε όλη την Ευρώπη. Η παρουσία τόσων χιλιάδων  μουσουλμάνων  στην αγγλική κοινωνία, σίγουρα θα προκαλούσε αντίδραση των γηγενών βρετανών. Η Βρετανία είναι μια χώρα η οποία υπενθυμίζουμε έχει βιώσει την ισλαμική τρομοκρατία, αρκετές φορές, και μάλιστα αποτελεί και φυτώριο πολλών ακραίων πολέμαρχων στην Συρία και το Ιράκ .
Σύμφωνα με πρόσφατο  ντοκιμαντέρ  της ελληνικής κρατικής τηλεόρασης, βρετανίδα δημοσιογράφος με ανάλογη προστασία , έκανε ρεπορτάζ σε μια βρετανική πόλη στην οποία γεννήθηκε μάλιστα, κατά την διάρκεια διαδήλωσης μουσουλμάνων κατά της βρετανικής αστυνομίας. Την κοπέλα την πλησίασε ένα διαδηλωτής και μια μαυροντυμένη μουσουλμάνα, κατηγορώντας την ότι είναι γυμνή ( η δημοσιογράφος φορούσε ένα σεμνό θα λέγαμε φόρεμα). Το περιστατικό και η ρητορική αυτών των ατόμων, που αντιπροσωπεύουν ευτυχώς όχι την μεγάλη πλειοψηφία των μουσουλμάνων, θα προκαλέσουν πόλεμο μέσα στις ίδιες τις βρετανικές πόλεις, αλλά και στις ευρωπαϊκές. Η χώρα μας κινδυνεύει από την στάση που θα τηρήσουν οι μουσουλμάνοι της δυτικής Θράκης, και η σχέση που θα έχουν με την Άγκυρα.
Οι  έλληνες μουσουλμάνοι όμως ,  θεωρούμε ότι στην πλειοψηφία τους , είναι φιλήσυχοι, και κατανόησαν «τι τραβάνε οι τουρκοκύπριοι στην Κύπρο, μετά την εισβολή των Τούρκων στρατιωτών και αργότερα των τούρκων  εποίκων.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: