Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Αλβανία: Δημόσιες καταγγελίες υφαρπαγής περιουσιών της Ελληνικής Μειονότητας


Πλαστογραφήσεις ιδιοκτησίας  ακινήτων στο νότιο τμήμα της χώρας, σχολιάστηκαν σε εκπομπή της αλβανικής τηλεόρασης ‘news24’ από τη δημοσιογράφο του ‘BIRN’ Λιντίτα Τσέλα, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα. Η Τσέλα είπε ότι κάτοικοι στο νότιο τμήμα της χώρας χρησιμοποιήθηκαν για πλαστογραφίες εγγράφων.
 
«Περισσότερες πλαστογραφήσεις έχουν γίνει στο νότο της Αλβανίας. Ο Ράμα σύστησε μια Ομάδα Δράσης παρά το πρωθυπουργό, ακριβώς, για τον εντοπισμό των παραβιάσεων και των καταχρήσεων που έχουν γίνει σε περιουσιακά στοιχεία. Από τις έρευνες που έκανα διαπιστώθηκε ότι κάτοικοι της περιοχής χρησιμοποιήθηκαν  στο νότο της χώρας για την παραποίηση  εγγράφων», είπε η Τσέλα.
Η Τσέλα τόνισε ότι οι παραβιάσεις ιδιοκτησίας είναι πιο εμφανείς στο νότο και χρησιμοποιήθηκαν οι σχέσεις μεταξύ  των ανθρώπων, επειδή οι σχέσεις μεταξύ των φυλών είναι πολύ αντιφατικές.
«Στο νότο της χώρας οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων με τη σχέση μεταξύ των φυλών είναι πολύ αντιφατικές. Εκεί παρουσιάστηκαν ιδιοκτήτες μη έχοντας στην ουσία τίποτε (δικό τους). Όπως σε μια  περίπτωση στην οποία αποδείχθηκε ότι ένας έγινε ιδιοκτήτης εκατοντάδων εκταρίων γης. Και για να αναγνωρισθεί  ως ιδιοκτήτης χρησιμοποιήθηκαν δικαστικές αποφάσεις», πρόσθεσε η Λιντίτα Τσέλα.
 
(Στοιχεία από citynews.al, tpz.al)
 

 
The Hellenic Information Team                                                              ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: