Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Σχεδόν) ένας χρόνος Τραμπ





Στη μεγάλη εικόνα, με γκρίζο χρώμα χρωματίστηκε η επικράτεια του Ισλαμικού Κράτους επί Ομπάμα  (αριστερά) και  επί Τραμπ (δεξιά)
Ο Τραμπ ανέλαβε στις 20 Ιανουαρίου 2017. Οι συνήθεις φιλελέδες, χιλαρόπληκτοι, κλιντονίζοντες, αριστερίζοντες και λοιποί συγγενείς, αλλά και οι ομοτράπεζοι και σύμπαντες οι νεοταξίτες μισθωτοί, έλεγαν ότι με τον Τραμπ θα έρθει η συντέλεια του κόσμου, θα έχουμε πυρηνικό πόλεμο, η Αμερική θα εξευτελιστεί, οι διάσημοι Αμερικανοί καλλιτέχνες θα μεταναστεύσουν στον Καναδά και στην Ευρώπη (πολλοί το υποσχέθηκαν, ουδείς το έπραξε) και -πάνω απ' όλα- ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα θα πλήθαιναν και πως το Ισλαμικό Κράτος θα εξαπλωνόταν ακόμα περισσότερο.
Ο Αλέξης Τσίπρας, αναλογιζόμενος τη συμφορά που θα χτυπούσε τον πλανήτη σε περίπτωση εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, έλεγε «να μη μας βρει αυτό το κακό», ενώ το «τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε» μόλις εξελέγη ο Τραμπ το ανακοίνωσε στο τουίτερ ο Γιώργος Κουμουτσάκος, τότε εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. - ο οποίος πρέπει να είχε επηρεαστεί από το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» (φωτό 2), το οποίο έλεγε ακριβώς το ίδιο!

Δεν έχει περάσει καν ένας χρόνος από τότε και ο κόσμος δεν έχει καταστραφεί. Πυρηνικός πόλεμος δεν έχει γίνει. Η αμερικανική οικονομία βελτιώνει τις επιδόσεις της και το Ισλαμικό Κράτος έχει περιοριστεί περίπου στο 2% της επικράτειας που κατείχε όταν βρισκόταν στα ντουζένια του. Τι άλλαξε από τότε; Ενα πρόσωπο σε μια θέση-κλειδί: Ο Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα έδωσε τη θέση του στον Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή του χάρτη, η ιστοσελίδα https://syriancivilwarmap.com/.
Παναγιώτης Λιάκος                                                                  ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: