Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ραββίνος Μορντεχάι Φριζής: «Εμείς σκοτώσαμε τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και χαιρόμαστε…»


Τα λεγόμενα του Εβραίου ραββίνου Μορντεχάι Φριζή, με αφορμή την επίθεση κατά της Ισραηλινής πρεσβείας από τους αναρχικούς του Ρουβίκωνα που δρουν ανεξέλεγκτα πλέον στην Αθήνα φέροντας την χώρα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αποτέλεσαν πεδίο συζήτησης με θετικά και αρνητικά σχόλια.

Τα πρώτα μάλιστα αυξήθηκαν μετά από ένα βίντεο που τον δείχνει να λέει ότι η «Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική». Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο του ραββίνου, τα λεγόμενα του οποίου για τον Ρουβίκωνα έσπευσε να καταδικάσει τόσο η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα όσο και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος ως προσωπικές απόψεις απαράδεκτες και προκλητικές μετά βέβαια την απολογία της κυβέρνησης;
Εμείς απλά θα προσθέσουμε ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της «προσωπικότητας» του ραββίνου Μορντεχάι Φριζή, ο οποίος διαμένει στο Ισραήλ. Ο κύριος αυτός είναι που ομολόγησε δημοσίως, χωρίς αιδώ και συστολή πώς οι Εβραίοι σκότωσαν τον Άγιο Κοσμά των Αιτωλό «και χαιρόμαστε γι’ αυτό».
Ιδού τι ακριβώς λέει ο ίδιος σε βίντεο που είχε ανεβάσει επίσης στο youtube το 2013: «Κατά τ΄ άλλα έρχεται ο κύριος Κοσμάς ο Αιτωλός -ο Άγιος κατά τ΄ άλλα Κοσμάς ο Αιτωλός- και διδάσκει, φυσικά στις Διδαχές του, έναν βρωμερό ολέθριο δολοφονικό αντισημιτισμό…
Και εμείς ερχόμαστε και λέμε δόξα τω Θεω που οι Εβραίοι εκείνης της εποχής κατάλαβαν τον κίνδυνο που αποτελούσε γι΄αυτούς ο Κοσμάς ο Αιτωλός και έκαναν οτιδήποτε για να φύγει από μπροστά τους αυτό το άτομο. Και φυσικά δεν αισθανόμαστε καμία ντροπή για την εξολόθρευση αυτού του δολοφονικού αντισημίτη… Και με την βοήθεια του Θεού ευχόμαστε κάθε δολοφονικός αντισημίτης να βρει αυτό που του αξίζει…».
Ίσως το βίντεο αυτό να έκανε και τον Άδωνι Γεωργιάδη να διαγράψει άμεσα το σχόλιο του από το twitter με το οποίο χειροκροτούσε τα λεγόμενα του ραββίνου κατά του Ρουβίκωνα και πολλούς ακόμη να αλλάξουν γνώμη.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιος είναι αυτό που μιλάει, τι λέει και γιατί το λέει έστω και αν τις περισσότερες φορές δεν είναι κατορθωτό. Για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Μιλούν από μόνες του οι διδαχές του και το έργο του.
Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός υπήρξε κήρυκας της Ορθοδοξίας και μέγας αναμορφωτής του Γένους μας. Περιόδευσε ολόκληρη την Ελλάδα, για 20 περίπου χρόνια, διδάσκοντας, νουθετώντας, στηρίζοντας και εμψυχώνοντας τους σκλαβωμένους, πεινασμένους, εξουθενωμένους και απογοητευμένους Έλληνες. Όπως ομολογούν όλοι, ακόμη και εχθροί του, χωρίς τον Άγιο Κοσμά θα είμασταν ακόμη σκλάβοι στους Τούρκους, θα είχανε αλλαξοπιστήσει πολλοί Χριστιανοί και ίσως σήμερα να μην είμασταν Ορθόδοξη χώρα.

βιντεο εδω                                                                                                         ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ     ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: