Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Υποστράτηγος Μπονώρας: Η σκέψη μου ειναι στους συναδέλφους που κρατούνται στην Αδριανούπολη


15.03.2018 | 17:03
"Η σκέψη μου ειναι στους συναδέλφους που κρατούνται στην Αδριανούπολη, τους εύχομαι απο τα βάθη της ψυχής μου, δύναμη και υπομονή, γρήγορα να είναι μαζί μας, ειμαι ιδιαίτερα υπερήφανος γι’αυτούς", δήλωσε ο διοικητής Υποστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής της 16ης Μεραρχίας Πεζικού.
Ισχυρό ήταν δε το μήνυμα του νέου Διοικητή της 16ης, Βασίλειου Παπαδόπουλου ο οποίος τόνισε ότι βασικός στόχος "θα είναι η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας του προσωπικού της Μεραρχίας" με την ασφάλεια, την εκπαίδευση και τη συντήρηση του υλικού "βασικούς άξονες των προσπαθειών".

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής της 16ης Μεραρχίας Πεζικού πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο “ΑΝΘΛΓΟΥ (ΠΖ) ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ” στο Διδυμότειχο.
Μετά την θρησκευτική τελετή ο παραδίδων διοικητής Υποστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας, ο οποίος μετατέθηκε στον Δ’ Κλάδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή του.




Ο παραδίδων διοικητής Υποστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας, δήλωσε:

"Αισθάνομαι ιδιαίτερα τιμή και υπερηφάνια που ειχα την τύχη να διοικήσω την 16η Μεραρχία που εσείς την έχετε καταστήσει επίλεκτο σχηματισμό του Ελληνικού Στρατού.

Πρέπει να σας αναγνωρίσω οτι εργαστήκατε σκληρά καταβάλατε άοκνες προσπάθειες πέρα απο την στενή έννοια της επαγγελματικής υποχρέωσης. Σας προτρέπω να τηρείται με πίστη και να εμπνέεστε απο τον όρκο μας. Να φυλλάξετε ως κόρη οφθαλμού την συναδελφική αλληλεγγύη, η συναδελφικότητα ειναι το πολυτιμότερο αγαθό του στρατιώτη.

Να είστε υπερήφανοι που υπηρετείτε στην 16η ΜΚΤ Μεραρχία Πεζικού. Η σκέψη μου ειναι στους συναδέλφους που κρατούνται στην Αδριανούπολη, τους εύχομαι απο τα βάθη της ψυχής μου, δύναμη και υπομονή, γρήγορα να είναι μαζί μας, ειμαι ιδιαίτερα υπερήφανος γι’αυτούς.

Στον νέο σας διοικητή καταξιωμένο αξιωματικό, αγαπητό συμμαθητή και φίλο Υποστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο εύχομαι υγεία, δυναμη, κουράγιο και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα τα οποία ειμαι βέβαιως οτι θα υπηρετήσει με μέγιστη δυνατή τιμή και αποτελεσματικότητα. Σας αποχαιρετώ με αγάπη και εκτίμηση, και σας καλώ να αναφωνήσετε,

Ζήτω το Έθνος, 
Ζήτω ο Στρατός,
Ζήτω η 16η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού".



Απο την πλευρά του ο νέος Διοικητήτης της 16ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Βασίλειος Παπαδόπουλος δήλωσε: 
 
"Αναλαμβάνω σήμερα τα καθήκοντα του Διοικητού της 16ης Μεραρχίας Πεζικού αντικαθιστώντας τον καταξιωμένο στη συνείδηση όλων σας Υποστράτηγο Δημήτριο Μπονώρα. Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα μου υποκλίνομαι με σεβασμό και τιμή στις πολεμικές σημαίες της Μεραρχίας και των μονάδων της και αποτίω φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς και αθάνατους νεκρούς της πατρίδας μας.

Έχω πλήρη συναίσθηση των ευθυνών και υποχρεώσεων που από σήμερα επωμίζομαι και δηλώνω ότι θα τηρήσω πιστά στους στρατιωτικούς κανονισμούς και τους νόμους και ότι θα απαιτήσω την πιστή τήρηση από όλους χωρίς καμία εξαίρεση.

Σας γνωρίζω ότι θα διοικήσω δια του παραδείγματος με δικαιοσύνη και μεγαλοσύνη, μεγαλοψυχία και θα απαιτήσω το ίδιο από όλα τα στελέχη σε όλη την κλίμακα της ιεραρχίας.

Σέβομαι και τιμώ το έργο που μέχρι σήμερα έχει επιτελεστεί από το μόχθο και την προσπάθεια των αξιωματικών, υπαξιωματικών, στρατιωτικών και εθνοφυλάκων και το πολιτικό προσωπικό της Μεραρχίας. Καλώ όλο το προσωπικό να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, με πνεύμα αλληλεγγύης, αγάπης και στρατιωτικής πειθαρχίας τις άοκνες προσπάθειες του.

Βασικός στόχος μας θα είναι η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας του προσωπικού της Μεραρχίας και οι άξονες των προσπαθειών μας είναι η ασφάλεια, η εκπαίδευση και η συντήρηση του υλικού.

Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, στρατιώτες, εθνοφύλακες και πολιτικό προσωπικό της 16ης Μηχακίνητης Μεραρχίας Πεζικού επιλέξατε να διαδραματίσετε ένα υπέροχο ρόλο, ο οποίος όμως απαιτεί συνεχή και εντατική προσπάθεια και επαγρύπνηση, συμμόρφωση, στους στρατιωτικούς κανονισμούς, πίστη στον εαυτό σας και ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρας μας και εμπιστοσύνη στους συναδέλφους μας.

Η Mεραρχία θα συνεχίσει τη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους λοιπούς τοπικούς φορείς του νομού μέσα σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αλληλοσεβασμού και αγάπης ώστε να παγιωθεί η στήριξη των ψυχικών δεσμών με τον τοπικό πληθυσμό.

Στον απερχόμενο αγαπητό συμμαθητή μου Υποστράτηγο Δημήτριο Μπονώρα, θα ήθελα να του ευχηθώ υγεία ατομική και οικογενειακή, ευτυχία και καλή τύχη.
Τελειώνοντας, εύχομαι σε όλους υγεία και δύναμη και σας καλώ όλους να αναφωνήσουμε “
Ζήτω το Έθνος,
Ζήτω ο Στρατός,
Ζήτω η 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού”."        


Ακολούθησε η υποστολή του λάβαρου του παραδίδοντος Μεράρχου και η έπαρση του παραλαμβάνοντος, κατάθεση στεφάνου από τον Υποστράτηγο Μπονώρα και τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου και αποχώρηση της πολεμικής σημαίας της Μεραρχίας.




Μετά το πέρας της τελετής παρατέθηκε δεξίωση προς τιμή των προσκεκλημένων στη ΛΑΦ Διδυμοτείχου. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Γεώργιος Καμπάς ,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας & Σουφλίου Δαμασκηνός,ο Βουλευτής ‘Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος ,ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης ,ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας κ. Ορμανλίδης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ανώτεροι και κατώτεροι αξιωματικοί, απόστρατοι αξιωματικοί,εθνοφύλακες ,ο μουφτής Διδυμοτείχου Χαμζά Οσμάν, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.                                            ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: