Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Ο Μπάρακ Ομπάμα αποκαλύπτει πως Παπανδρέου, Παπαδήμος, Βενιζέλος κατέστρεψαν την Ελλάδα για να σώσουν τους Γερμανούς

 



Ο Μπάρακ Ομπάμα αποκαλύπτει πως φθάσαμε στην Ελληνική οικονομική τραγωδία: Από τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί στους «καταστροφείς» Παπανδρέου, Παπαδήμο, Βενιζέλο

Στα ήδη πολύκροτα απομνημονεύματά του, με τίτλο «Γη της Επαγγελίας», ο πρώην Πρόεδρος των Η.Π.Α. τονίζει μεταξύ άλλων,  αναφερόμενος σε Μέρκελ και Σαρκοζί: «Παρατήρησα πως σπάνια ανέφεραν ότι οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες ήταν από τους μεγαλύτερους δανειστές της Ελλάδας ή ότι μεγάλο μέρος του χρέους των Ελλήνων είχε συσσωρευτεί αγοράζοντας γερμανικές και γαλλικές εξαγωγές».

Εδώ ο Μπάρακ Ομπάμα δεν «ξεμπροστιάζει» όμως μόνο Μέρκελ και Σαρκοζί, αλλά και όλους εκείνους που τότε κυβερνούσαν την Ελλάδα και έκαναν τα πάντα για να διασώσουν τους δανειστές -ιδίως Γερμανία και Γαλλία- σε βάρος της Ελληνικής οικονομίας. Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα όπως μας τα δίνει, κατά βάθος, ο ίδιος ο Μπάρακ Ομπάμα.

Η Ελλάδα υπερχρεώθηκε διότι ιδίως Γερμανία και Γαλλία μας δάνειζαν ασυστόλως, έτσι ώστε να αγοράζουμε γερμανικά και γαλλικά προϊόντα. Κυρίως δε εξοπλιστικά! Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες ήταν «γεμάτες» από ελληνικά ομόλογα δανεισμού, ύψους πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Και όταν με την καταστροφική πολιτική του Γ. Παπανδρέου για την προσφυγή στο Μνημόνιο και στο ΔΝΤ «έσπασε» η φούσκα του Ελληνικού χρέους, Μέρκελ και Σαρκοζί -κυρίως δε η Μέρκελ- έσπευσαν να σώσουν τις τράπεζές τους από τα ελληνικά ομόλογα.

Και τι έκαναν, δίχως ντροπή και δίχως καμμιά αλληλεγγύη απέναντι στην δύσμοιρη Ελλάδα, που την κυβερνούσε ο «καταστροφέας» Γ. Παπανδρέου; Μολονότι Μέρκελ και Σαρκοζίγνώριζαν καλά ότι μόνη σωτηρία για την Ελλάδα ήταν το άμεσο «κούρεμα» του χρέους, έκαναν το αντίθετο. Μας «παραμύθιαζαν» ότι το χρέος είναι «βιώσιμο» (!), και  μαζί τους συμφωνούσε ο Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός του Γ. Παπακωνσταντίνου!! Μάλιστα έφτασαν να κατηγορούν περίπου ως «προδότες» όσους έλεγαν το αντίθετο, δηλαδή την αλήθεια!!         ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ                                         https://www.olympia.gr/ellada/o-barak-obama-apokalyptei-pos-papandreou-papadimos-venizelos-katestrepsan-tin-ellada-gia-na-sosoun-tous-germanous/

Δεν υπάρχουν σχόλια: