«Φασισμός» ο αποκλεισμός χρόνιων ασθενών από την εργασία
Ο ερευνητής στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας στα Πανεπιστήμια Δυτικής Αττικής και Πατρών , Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση ξενοδόχου της Ελούντας και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ, ότι δεν θα προσλάβει ανεμβολιάστους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο του, τόνισε με έμφαση στον 98.4, ότι η υποχρεωτικότητα και ειδικά σε εμβόλια με ανοιχτά ακόμη ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα τους, είναι μια αντι-επιστημονική συζήτηση που θα προκαλέσει περαιτέρω δυσπιστία στα ίδια τα εμβόλια.
Ανέφερε πως η αρνητική τιμωρία λόγω της απόφασης μη εμβολιασμού, με απεμπόληση θεμελιώδους κοινωνικού δικαιώματος όπως είναι η εργασία, αντίκειται σε διεθνείς συνθήκες βιοηθικής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επίσης, ακυρώνει τη συναίνεση στον εμβολιασμό, που έχει ως βασική προϋπόθεση την ελεύθερη βούληση.
Τόνισε ότι δεν μπορεί ο οποιοδήποτε επιχειρηματίας ή επιχειρηματικός κλάδος να απαιτεί πρόσβαση σε προσωπικά και ιατρικά δεδομένα, και να υποχρεώνει έμμεσα τον εμβολιασμό υπό την απειλή στέρησης της εργασίας. Ζήτησε όλοι οι επιχειρηματικοί κλάδοι να ξεκαθαρίσουν δημόσια την συμφωνία ή διαφωνία τους με αυτές τις απόψεις, διότι ο πληθυσμός έχει δικαίωμα να γνωρίζει και υποχρέωση να προσαρμόσει, όπως κρίνει ο καθένας, την καταναλωτική του συμπεριφορά απέναντι σε επιχειρήσεις και κλάδους που υιοθετούν αντικοινωνικές απόψεις.
Επίσης, σχολίασε το ζήτημα της προκήρυξης θέσεων εργασίας στον Δήμο Ηρακλείου που θέτει ως προϋπόθεση την απουσία παραγόντων κινδύνου για νόσο COVID-19. Εξέφραζε τον έντονο προβληματισμό του για τον αποκλεισμό χρόνιων ασθενών από το δικαίωμα στην εργασία, χαρακτηρίζοντας την προσέγγιση αδιανόητη και «φασιστική» διότι περιθωριοποιεί ακραία τους χρόνιους πάσχοντες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου