Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

«Σεισμός» υπέρ Ν.Τραμπ και νομιμότητας στις ΗΠΑ: Λαϊκή «έκρηξη» εκατομμυρίων Αμερικανών σε διαδήλωση κατά της νοθείας

 


Ν.Τραμπ: «Θα παλέψουμε και θα νικήσουμε»!

Εκατομμύρια Αμερικανοί συρρέουν αυτήν την ώρα στην Ουάσινγκτον, εκεί που θα πραγματοποιείται η τεράστια συγκέντρωση υπέρ της νομιμότητας και του Ντόναλντ Τραμπ. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η λαϊκή «εξέγερση» κατά της νοθείας έλαβε χώρα στις αμερικανικές εκλογές και δίνει τη νίκη στον Τζο Μπάιντεν. Σύμφωνα με τους διαδηλωτές περίπου 1,5 πολίτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διαδήλωση στην Ουάσινγκτον και όπως βλέπουμε και στις εικόνες που μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ οι εικόνες είναι εντυπωσιακές. 

Πρώτος ξεκίνησε να μιλάει στο πλήθος ο δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος είπε: «Αυτές οι εκλογές κλάπηκαν, πρέπει να δικαιωθούμε και να σώσουμε τη δημοκρατία μας! Αυτό είναι μεγαλύτερο από τον Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό είναι μεγαλύτερο από εσένα και εμένα. Αφορά αυτά τα μνημεία και αυτό που πρεσβεύουν». 

Στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ μίλησε ενώπιων των υποστηρικτών, από την πλατεία Ellipse, που βρίσκεται νότια του Λευκού Οίκου.  

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για δική του νίκη, τη νοθεία που έλαβε χώρα, ενώ ζήτησε την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος λίγο πριν από την επικύρωση του αποτελέσματος από το Κογκρέσο. Ο Τραμπ διεμήνυσε μιλώντας στο πλήθος ότι δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα.

«Πιστεύει κανείς ότι ο Μπάιντεν έλαβε 80 εκατομμύρια ψήφους;», αναρωτήθηκε ο Τραμπ, ενώ τόνισε πως με τον Μπάιντεν θα καταστραφεί η χώρα και ότι αυτό που συμβαίνει είναι ντροπή.

«Έχουν χάσει τον έλεγχο, αποπροσανατολίζουν τον κόσμο, επικαλούμενοι την πανδημία, τρέχουν με χαμηλωμένο το κεφάλι. Δεν θα το αφήσω να συμβεί. Οι Δημοκρατικοί είναι αξιοθρήνητοι», τόνισε ο Τραμπ, ανεβάζοντας τους τόνους.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να υποστηρίξουμε τη χώρα μας και το σύνταγμα μας. Οι πολιτείες θέλουν επανεκλογή. Ο Μάικ Πενς να κάνει το σωστό  αμφισβητώντας την εκλογική διαδικασία. Με εμενα θα είστε πιο ευτυχισμένοι», συμπλήρωσε προσθέτοντας το μότο «η Αμερική πάνω από όλα».

«Δεν έχει συμβεί στο παρελθόν τέτοιο κύμα συμπαράστασης», είπε ο Τραμπ.

«Εάν ο Πενς δεν κάνει το σωστό θα είναι μια λυπηρή ημέρα για τη χώρα. Με την αδυναμία δεν νοείται κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Τραμπ, προβάλλοντας το έργο στη διάρκεια της θητείας του, στον αμυντικό και υγειονομικό τομέα.

«Κάναμε για πολλούς τη ζωή υπέροχη, διαχειριστήκαμε σωστά τα χρήματα. Θα παλέψουμε και θα νικήσουμε», υπογράμμισε ακόμη.

Δείτε live: 

Δείτε φωτογραφίες: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: