Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Ντροπή! Η Ελλάδα ξεπλένει την Τουρκία

 


Είμαστε υπέρ της συνεννόησης με όλους ανεξαιρέτως τους λαούς της γειτονίας και της περιοχής μας, γιατί θεωρούμε ότι μόνο μέσα από τη συνεννόηση μπορεί να υπάρξουν ειρήνη, σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία στην πολύπαθη περιοχή μας.

  • Από τον Σάββα Καλεντερίδη

Όμως η συνεννόηση πρέπει να έχει μια βάση και αυτή δεν μπορεί παρά να είναι ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου.

Είναι αυτονόητο ότι όταν μια γειτονική σου χώρα δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, όταν μια χώρα δεν σέβεται τα κυριαρχικά σου δικαιώματα και την ίδια την εθνική σου κυριαρχία, όταν μια χώρα σε απειλεί με ένα παράνομο casus belli για να μην εφαρμόσεις ένα δικαίωμα που σου δίνει το Διεθνές Δίκαιο, τότε είναι αυτονόητο ότι η συνεννόηση είναι αδύνατη και το μόνο που σου μένει είναι να αντισταθείς. Αν δεν είσαι σε θέση να το κάνεις, τότε δεν έχεις άλλη επιλογή από το να παραδοθείς μέσω μιας συμφωνίας που θα σου την ονομάσουν «έντιμο συμβιβασμό».

Όμως, έντιμος συμβιβασμός γίνεται μεταξύ δύο πλευρών που έχουν αμοιβαίες διεκδικήσεις. Τότε κάνει η μια πλευρά λίγο πίσω από τις διεκδικήσεις της, κάνει το ίδιο και η άλλη, και έτσι έχουμε τον έντιμο συμβιβασμό.

Όταν όμως μόνον ο ένας διεκδικεί από τον άλλον και ο άλλος συνεχώς αμύνεται, τότε αυτό δεν λέγεται συμβιβασμός, αλλά εθνική υποχώρηση, λέγεται συνθηκολόγηση, κάτι που γίνεται ύστερα από έναν πόλεμο μεταξύ νικητή και ηττημένου.

Και εξ όσων γνωρίζουμε, πόλεμο με την Τουρκία δεν κάναμε, άρα ηττημένοι δεν είμαστε.
Αυτά τα γράφουμε γιατί υπάρχουν ενδείξεις ότι… αόρατες δυνάμεις οδηγούν τα ελληνοτουρκικά σε έναν «επώδυνο» συμβιβασμό για την Ελλάδα,         ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ  https://www.newsbreak.gr/apopseis/212281/ntropi-i-ellada-xeplenei-tin-toyrkia/

Δεν υπάρχουν σχόλια: