Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Επίσκεψη Σχολής Εθνικής Άμυνας της Αιγύπτου (High War College) στην Κύπρο

 



Από 29 Ιανουαρίου έως 04 Φεβρουαρίου 2022, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκπαιδευτές και σπουδαστές που φοιτούν στην Σχολή Εθνικής Άμυνας της Αιγύπτου (High War College), με επικεφαλής το Διοικητή της Σχολής, Υποστράτηγο Ahmet Anwar Abdelaziz Shabana, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο.

Η αντιπροσωπεία, πέραν της επίσκεψης στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, επισκέφτηκε επίσης Διοικήσεις και Σχηματισμούς της ΕΦ, όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε σχετικά με την αποστολή και τις δυνατότητες τους.

Επιπλέον, κατά την παραμονή της στην Κύπρο, η Αιγυπτιακή αντιπροσωπεία, επισκέφθηκε πολιτιστικούς χώρους στην ελεύθερη επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου. Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε το Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας και τα Φυλακισμένα Μνήματα όπου κατέθεσε στεφάνι, μουσεία και άλλους ιστορικούς χώρους.

Η επίσκεψη της Σχολή Εθνικής Άμυνας της Αιγύπτου στην Κύπρο, εντάσσεται στο πλαίσιο του Διμερούς Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Αιγύπτου και Κυπριακής Δημοκρατίας και αποτελεί απτή απόδειξη της άριστης συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: