Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Οι ήρωες Χριστιανοί της Νιγηρίας σφάζονται από ισλαμιστές και η διεθνής κοινότητα σιωπά

 


…Στην πολιτεία Plateau της κεντρικής Νιγηρίας, ύποπτοι κτηνοτρόφοι Fulani την Κυριακή (25 Σεπτεμβρίου) σκότωσαν έναν Χριστιανό στην κομητεία Riyom και έναν άλλο στην κομητεία Mangu, όπως ανέφεραν τοπικές πηγές. Στις 19 Σεπτεμβρίου σκοτώθηκε επίσης μια χριστιανή στην κομητεία Ριγιόμ.

Η Alpha Pam Baren, 23, δέχτηκε ενέδρα και σκοτώθηκε στο χωριό Bangai, στην κομητεία Riyom, περίπου στις 2:20 μ.μ. την Κυριακή (25 Σεπτεμβρίου), δήλωσε ο Dalyop Solomon Mwantiri, διευθυντής του Κέντρου Απελευθέρωσης για τα Θύματα Κρίσεων στη Νιγηρία (ECCVN). Ο Μπάρεν, ο πατέρας του και άλλοι είχαν εντοπίσει κοπάδια βοοειδών να βόσκουν στη φάρμα ρυζιού τους και πήγαν να τα διώξουν, είπε ο Μουαντίρι.

«Καθώς επέστρεφαν στο χωριό τους, ενώ οι συνάδελφοι του Μπάρεν είχαν προχωρήσει, άγνωστοι σε αυτόν βοσκοί Φουλάνι είχαν κρυφτεί σε έναν κοντινό θάμνο, περιμένοντας να του στήσουν ενέδρα», είπε ο Μουαντίρι. «Οι βοσκοί του έστησαν ενέδρα και τον μαχαίρωσαν».

Ο Μπάρεν διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο Βομ Χριστιανικό Νοσοκομείο, μια εγκατάσταση της Εκκλησίας του Χριστού στα Έθνη (COCIN), όπου πέθανε, είπε ο Μουαντίρι, προσθέτοντας ότι τέτοιες επιθέσεις αποτελούν μέρος μιας συστηματικής γενοκτονίας.

«Αυτή είναι μια ολοκληρωμένη στρατηγική εξάλειψης ολόκληρου του χριστιανικού πληθυσμού από την πατρογονική μας γη και το πρόσωπο της γης», είπε. «Μέχρι στιγμής, περισσότερες από 600 αγροτικές εκτάσεις σε χριστιανικές κοινότητες Heipang, Gashish, Ropp, Wereng, Kwi, Jol, Bachi, Rahoss, Foron, Gyel, Vwang και Kuru, με καλλιέργειες αξίας άνω των 200 εκατομμυρίων ναΐρα [462.396 $ ΗΠΑ], έχουν καταστράφηκε από τους βοσκούς τους τελευταίους πέντε μήνες».

Στο χωριό Τζαναρέτ, στην κομητεία Μανγκού, «βοσκοί και ληστές» επιτέθηκαν την Κυριακή (25 Σεπτεμβρίου) περίπου στις 7:30 μ.μ., σκοτώνοντας έναν Χριστιανό, τον Λίνους Μάπακ, και τραυματίζοντας άλλους δύο, είπε ο κάτοικος της περιοχής Γιουσούφ Τσαρλς.

«Πυροβόλησαν σε όποιον έβλεπαν», είπε ο Τσαρλς στο Morning Star News . «Ήταν κατά τη διάρκεια αυτού του σποραδικού πυροβολισμού που ένας Χριστιανός σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν. Μερικές μέρες πριν, επίσης, ένας άλλος Χριστιανός πυροβολήθηκε επίσης στο χωριό Chanso, μια άλλη χριστιανική κοινότητα».

Στο χωριό Tangur, στην κομητεία Bokkos, ύποπτοι βοσκοί Fulani απήγαγαν έναν Χριστιανό την Κυριακή (25 Σεπτεμβρίου), είπε κάτοικος της περιοχής.

«Οι βοσκοί Φουλάνι απήγαγαν έναν Τζέρι Φουάνκις, έναν Χριστιανό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Μπόκκος», είπε ο κάτοικος της περιοχής Τζον Άκανς στο Morning Star News σε ένα μήνυμα κειμένου. «Είμαστε βαθιά λυπημένοι για αυτό το περιστατικό. Αυτές οι επιθέσεις από ένοπλους βοσκούς έχουν πάρει επίπεδα επιδημίας και πρέπει να περιοριστούν επειγόντως από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Νιγηρίας».

Στο χωριό που κυριαρχεί στο χριστιανικό Ταλ, στην κομητεία Pankshin, ο αρχηγός της τοπικής κοινότητας Nanleng Gotus απήχθη περίπου στη 1 π.μ. της Δευτέρας (26 Σεπτεμβρίου), δήλωσε ο κάτοικος της περιοχής Joshua Gofwen.

«Οι βοσκοί Φουλάνι και ένοπλοι ληστές απήγαγαν τον ηγέτη της κοινότητας, Νανλένγκ Γκότους, υπό την απειλή όπλου», είπε ο Γκόφουεν σε μήνυμα κειμένου στο Morning Star News. «Οι απαγωγείς του έχουν ήδη επικοινωνήσει με την οικογένειά του και ζητούν λύτρα 50 εκατομμυρίων νάιρα (115.600 δολάρια ΗΠΑ).

Στο χωριό Mere, στην κομητεία Ριγιόμ, «μια ομάδα πολιτοφυλακών Fulani» στις 19 Σεπτεμβρίου έστησε ενέδρα και σκότωσε μια χριστιανή γυναίκα καθώς εργαζόταν στο αγρόκτημά της, είπε ο Mwantiri. Η Laraba Dauda ήταν 60 ετών….             https://www.olympia.gr/1511530/diethni/oi-iroes-christianoi-tis-nigirias-sfazontai-apo-islamistes-kai-i-diethnis-koinotita-siopa/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια: