Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Ελληνικός Στρατός: Αποκτά επιτέλους αναβαθμισμένα συστήματα ρεαλιστικής εκπαίδευσης

 


/, Ελλάδα, Κεντρικά, Προτεινόμενα/Ελληνικός Στρατός: Αποκτά επιτέλους αναβαθμισμένα συστήματα ρεαλιστικής εκπαίδευσης

Στη σουηδική Saab κατακυρώθηκε το πρόγραμμα απόκτησης νέων εξομοιωτών για το Όπλο των Τεθωρακισμένων. Πρόκειται για τους εξομοιωτές BT 46 της σουηδικής Saab που θα αποκτήσει ο Στρατός Ξηράς για τα άρματα μάχης Leopard 2 και Leopard 1.

Για το ζήτημα είχαμε αναφερθεί στις 30 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα πρόκειται να αποκτήσουν περί τα 15 εκπαιδευτικά βοηθήματα σουηδικής κατασκευής και προέλευσης τύπου BT-46. Πρόκειται για τα πλέον σύγχρονα και ρεαλιστικά εκπαιδευτικά εργαλεία που επιτρέπουν αληθοφανείς και ρεαλιστικές ασκήσεις ώστε τόσο τα πληρώματα όσο και οι μικροί ηγήτορες να εξασκούνται σε όλο το φάσμα των τεχνικών και τακτικών του Όπλου των Τεθωρακισμένων.

Σημειώνεται πως τα πρώτα 15 εκπαιδευτικά βοηθήματα που βασίζονται στο μοντέλο BT-46 θα επιτρέψουν την εγκατάσταση τους σε επίπεδο Ίλης Αρμάτων Μάχης ώστε οι επιμέρους τρείς Ουλαμοί της Ίλης να εκπαιδεύονται με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο σε όλες τις μορφές του αγώνα (άμυνα, επίθεση, σύμπτυξη, προέλαση). Η απόκτηση του BT-46 της Saab θα προσδώσει πρωτόγνωρες και μοναδικές συνθήκες ρεαλιστικής εκπαίδευσης με έμφαση στις ασκήσεις διπλής ενεργείας.        ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ    https://defencereview.gr/hellenic-army-armored-corps-new-training-and-simulation-systems-bt-46/

Δεν υπάρχουν σχόλια: