Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Εργασίες Έρευνας – Εκκαθάρισης του ΤΕΝΞ


Εργασίες Έρευνας – Εκκαθάρισης του ΤΕΝΞ
Το ΤΕΝΞ κατά το έτος 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς και των προβλέψεων του Πέμπτου Πρωτοκόλλου για τα Εκρηκτικά Κατάλοιπα Πολέμου, πραγματοποίησε εργασίες έρευνας- εκκαθάρισης στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία.
Κατά τις παραπάνω εργασίες ερευνήθηκαν συνολικά 349.300 τετραγωνικά μέτρα, ενώ εντοπίστηκαν, εξουδετερώθηκαν και καταστράφηκαν 961 πυρομαχικά διαφόρων τύπων. Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκαν 39 αποστολές εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανημάτων/μηχανισμών.
Η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι ευνόητη, καθώς το ΤΕΝΞ εξασφάλισε την ασφάλεια των κατά τόπους κοινωνιών, απαλλάσσοντας περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, από Εκρηκτικά Κατάλοιπα Πολέμου.
Πέραν των παραπάνω, στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2015, κατόπιν πρωτοβουλίας του ΓΕΣ, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στα Ιωάννινα και στην Καστοριά αντίστοιχα, με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και θέμα τον απολογισμό των εργασιών του ΤΕΝΞ έτους 2015 καθώς και τον προγραμματισμό των εργασιών εκκαθάρισης Υπόπτων Χώρων έτους 2016, στις περιοχές της Ηπείρου και της Δυτ. Μακεδονίας.
Σκοπός των συσκέψεων ήταν ο συνδυασμός των εργασιών του ΤΕΝΞ με τις τοπικές ανάγκες, προκειμένου οι περιοχές όπου οι κατά τόπους φορείς αναπτύσσουν δράσεις να αποτελέσουν προτεραιότητα για τον προγραμματισμό έτους 2016.
Στις συσκέψεις συμμετείχε σχεδόν το σύνολο των φορέων των τοπικών Αυτοδιοικήσεων, της ΠΥ, της ΕΛ.ΑΣ, καθώς και όσοι δραστηριοποιούνται σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής  Μακεδονίας οι οποίες είναι βεβαρημένες με κατάλοιπα πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: