Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Σήψη! - Αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ.Παπαγγελόπουλος για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: "Ψήφισαν ειδικό νόμο και διέγραψαν τα χρέη τους"!


Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ψήφισε νόμο για να διαγράψει τα χρέη των κομμάτων την στιγμή που κανείς Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να διαγράψει τα επαχθή χρέη που το ίδιο πολιτικό σύστημα του έχει "φορτώσει" στην πλάτη όπως καταγγέλει ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής.
  Με την σχετική διάταξη τέθηκε στο αρχείο η δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων, και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη, για τα δάνεια της ΑΤΕ προς τα πολιτικά κόμματα είπε: «και αυτή τέθηκε στο αρχείο, σύμφωνα με την προαναφερθείσα διάταξη (σ.σ. αρ. 78 4146/2013). Κατά την άποψή μου, η προαναφερθείσα διάταξη γι αυτό ψηφίστηκε».    Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης στην πράξη κατήγγειλε την βουλευτική τροπολογία που είχαν καταθέσει τότε τρεις βουλευτές της ΝΔ (Χριστογιάννης, Τσουμάνης, Σταμενίτης) και την οποία είχε κάνει αποδεκτή η κυβέρνηση προκειμένου να παραχθεί ασυλία στα τραπεζικά στελέχη και τα μέλη των ΔΣ για την έγκριση δανείων όπως αυτά προς πολιτικά κόμματα.   Χιλιάδες πολίτες και νοικοκυριά "στενάζουν" υπό το βάρος των χρεών αλλά για αυτούς δεν υπάρχει κανένας νόμος που να τους απαλάσσει από τα χρέη, τουναντίον είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν και τα χρέη των κομμάτων,χώρια τις επιχορηγήσεις τους αλλά και τις βουλευτικές αποζημιώσεις τους.   Πάντως, ο κ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι ήδη ο εισαγγελέας Οικονομικού εγκλήματος ερευνά δάνεια της ΑΤΕ προς  ΜΜΕ και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη «να ρίξει άπλετο φως για τις συνθήκες δανειοδότησης των υποθέσεων που ερευνά».   Παράλληλα, αποκάλυψε ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης σε συγκεκριμένη περίπτωση δανειοδότησης ΜΜΕ από την Αγροτική Τράπεζα, μόλις διαπίστωσε καθυστέρηση οκτώ ετών -επαναλαμβάνω οκτώ χρόνια εκκρεμούσε αυτή η υπόθεση στην ανάκριση- παρήγγειλε πειθαρχική έρευνα προς διερεύνηση πειθαρχικών ευθυνών των αρμόδιων δικαστών».                                                           ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ      ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: