Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΚΚΕ προς ΚΚ Τουρκίας: Παραμένουμε συνεπείς στην προδοτική μας στάση της Μικρασιατικής εκστρατείας!


      28
ΚΚΕ προς ΚΚ Τουρκίας: Παραμένουμε συνεπείς στην προδοτική μας στάση της Μικρασιατικής εκστρατείας!
Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος
Ομιλία σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΚ Τουρκίας στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ναζίμ Χικμέτ», στο Καντίκιοϊ της «Ιστανμπούλ» (σύμφωνα με τους οργανωτές διεθνούς κομμουνιστικού συνεδρίου), πραγματοποίησε ο αρχικουκουές Κουτσούμπας.
Ο οποίος, εκτός από την… διεθνιστική αλληλεγγύη που εξέφρασε προς το ΚΚ Τουρκίας, καταδίκασε τις «αλυτρωτικές εθνικιστικές κορώνες»«Εκ μέρους των Ελλήνων κομμουνιστών εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους αγώνες του ΚΚ στην Τουρκία… Υψώνουμε μέτωπο με τις αλυτρωτικές εθνικιστικές κορόνες για απομόνωση των φασιστικών δυνάμεων…».
Τυχαία χρησιμοποίησε στην Τουρκιά τον όρο «αλυτρωτικές» -τον οποίο δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ στο παρελθόν- ο αρχικουκουές; Καθόλου! Εννοούσε την «Μεγάλη Ιδέα» του Ελληνισμού, όπως εκφράστηκε από την Μικρασιατική Εκστρατεία. Και –εμμέσως πλην σαφώς- διαβεβαίωσε τους Τουρκαλάδες –που φοβούνται ότι κάποτε η ιστορία θα επαναληφθεί- ότι το ΚΚΕ παραμένει πάντα πιστό στη γραμμή που εκφράστηκε με άρθρο στον «Ριζοσπάστη», με τίτλο «Μια επιφύλαξη»: «Η Μικρασιατική Εκστρατεία δεν χτυπούσε μόνο τη νέα Τουρκία, μα στρεφότανε και ενάντια στα ζωτικότατα συμφέροντα του Ελληνικού λαού. Γι’ αυτό κι εμείς όχι μόνο δε λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε».
Καθόλου περίεργο, βεβαίως. Μια ζωή προδότες του ελληνικού έθνους ήτανε οι κουκουέδες. Τώρα στα… γεράματα θ’ αλλάξουν;
Εθνικισμός.net

               ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: