Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Με κονδύλια της Ε.Ε. το ψευδοκράτος έθαψε οστά δολοφονημένων σε σκουπιδότοπο για να μη βρεθούν ποτέ!

   
Με κονδύλια της Ε.Ε. το ψευδοκράτος έθαψε οστά δολοφονημένων σε σκουπιδότοπο για να μη βρεθούν ποτέ!
Συνεχίστε να μιλάτε για «ομοσπονδία» με τους τουρκαλάδες
Στα κατεχόμενα υποδείχθηκε σημείο στο οποίο οι τούρκοι μετακίνησαν οστά Ελληνοκυπρίων που ήταν θαμμένοι σε ομαδικό τάφο για να μην εντοπιστούν. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», «τουρκοκύπριοι» οι οποίοι είχαν λάβει μέρος στη μετακίνηση των οστών έδωσαν καταθέσεις στη ΔΕΑ (Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων) και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει εκσκαφή σε σκουπιδότοπο στο κατεχόμενο χωριό Δίκωμο.
Οι τούρκοι έθαψαν τα οστά στον σκουπιδότοπο ώστε να καταστήσουν αδύνατη την ανεύρεση τους. Μάλιστα ο χώρος με χρήματα της ΕΕ αποκαταστάθηκε και δεντροφυτεύτηκε.
Πρόκειται για νεκρούς που είχαν θαφτεί στο χωριό στο Ορνίθι μετά τη δολοφονία τους από τους τούρκους. Οι περισσότεροι είναι κάτοικοι του χωριού Άσσια. Η μετακίνηση των οστών σύμφωνα με πληροφορίες έγινε στα μέσα της δεκαετίας του 90.
Σχετικώς ενημερώθηκαν οι συγγενείς των αγνοουμένων οι οποίοι έχουν δώσει δείγμα DNA ώστε όταν εντοπιστούν τα οστά να γίνει ταυτοποίηση των συγγενών τους που αγνοούνται για 43 χρόνια.
Εθνικισμός.net 

ΕΛΑΜ: Με ευρωπαϊκά κονδύλια εξαφανίζουν οστά αγνοουμένων
Προκαλούν τα στοιχεία, που επιβεβαιώνουν τη μετακίνηση την περίοδο 1995-1996 μεγάλου μέρους των οστών των 70 και πλέον Ασσιωτών, από τον ομαδικό τάφο στο Ορνίθι, στον σκουπιδότοπο του κατεχόμενου Δικώμου, οι οποίοι δολοφονήθηκαν τον Αύγουστο του 1974.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες το ψευδοκράτος με ευρωπαϊκά κονδύλια, κάλυψε τα σκουπίδια με χώμα πέραν του ενός μέτρου και φύτευσε δένδρα.
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι το μοναδικό κόμμα που αντέδρασε επαλειμμένα και έντονα για τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Δυστυχώς όμως η έλλειψη εξωτερικής πολιτικής μας οδήγησε στα συγκεκριμένα αποτελέσματα. Είναι καιρός κάποιοι επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
elamcy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: