Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Έκθεση του FBI αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ


      Έκθεση του FBI αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
Ένα από τα πιο προβεβλημένα «είδωλα» της «πολιτικής ορθότητας» απομυθοποιείται πλήρως, εφόσον βεβαίως αληθεύουν τα όσα βγαίνουν γι’ αυτόν στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, για συμμετοχή σε σεξουαλικά όργια, εξωσυζυγικές σχέσεις και μία εξώγαμη κόρη με την σύζυγο γνωστού οδοντιάτρου της εποχής, αλλά και ότι υποχρέωνε πόρνες σε «αφύσικες» σεξουαλικές συμπεριφορές κατηγορεί τον υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ αναφορά-φωτιά του FBI που εντοπίστηκε ανάμεσα στα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα για την δολοφονία Κένεντι, τα οποία δόθηκαν πρόσφατα στην δημοσιότητα.
Η 20σέλιδη έκθεση υποστηρίζει ότι «η ιδεολογία του Κινγκ είχε σαφείς επιρροές από τον κομμουνισμό», ενώ τα εργαστήρια που οργάνωσε στο Μαϊάμι της Φλόριντα, τον Φεβρουάριο του 1968, για να εκπαιδεύσει τους μαύρους υπουργούς στην αστική ηγεσία, συνοδεύονταν από… ολονύχτια όργια. Το έγγραφο επικαλείται δηλώσεις ενός από τους συμμετέχοντες, ο οποίος είχε εκφράσει «την απογοήτευσή του για το ποτό, την πορνεία και την ομοφυλοφιλία της διάσκεψης».
Η πιο γνωστή ερωμένη του Κινγκ φέρεται ότι ήταν η διάσημη τραγουδίστρια  και πολιτική ακτιβίστρια Τζόαν Μπαέζ. Η ανάλυση του FBI για τον βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης ηγέτη του Αφροαμερικανικού Κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων συντάχθηκε στις 12 Μαρτίου του 1968, τρεις εβδομάδες πριν από την δολοφονία του.
Όπως είναι αντιληπτό, μια τέτοια εικόνα, εφόσον αυτή ανταποκρίνεται τελικά στην πραγματικότητα, απέχει έτη φωτός από την εικόνα του «καλού», «αγαθού» και «πράου» μαύρου πάστορα, ο οποίος απλώς ήθελε να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ομοφύλων του. Ποτά, πορνεία και ομοφυλοφιλία αποτελούν καταστάσεις που σαφώς και δεν συνάδουν με την μέχρι τώρα εικόνα που επί δεκαετίες είχε δημιουργηθεί γύρω από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους, επιβεβαιώνοντας (και επαυξάνοντας) ή όχι τα όσα η έκθεση του FBI έφερε στην επιφάνεια. Με δεδομένο, όμως, ότι οι μέχρι στιγμής αποκαλύψεις για τον Κινγκ «έπαιξαν» στα ψιλά των ΜΜΕ, μπορεί να φανταστεί ο οποιοσδήποτε τι εύρος δημοσιότητας πρόκειται να έχουν νέες τυχόν αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του ήρωα των απανταχού «αντιρατσιστών». Ελάχιστο έως μηδαμινό…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: