Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Θύελλα αντιδράσεων για βίντεο που υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και δείχνει μαύρη ντυμένη με την παραδοσιακή στολή της χώρας. Μετά τις αντιδράσεις το βίντεο «κατέβηκε»


Ένα βίντεο που προορίζονταν να προωθήσει την εκατονταετηρίδα της ένωσης των επαρχιών της Ρουμανίας (η επέτειος της απόφασης που πήρε η Εθνοσυνέλευση της χώρας το 1918, για την ένωση του παλαιού βασιλείου της Ρουμανίας με την Τρανσυλβανία και άλλες περιοχές για τη δημιουργία της σημερινής Ρουμανίας -πρόκειται για εθνική εορτή) περιλαμβάνει μια μαύρη γυναίκα (ονόματι Tyga Lilly Nefertiti) που φορά την ρουμανική εθνική φορεσιά να περπατάει γύρω από το Λονδίνο. Το βίντεο υλοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ρουμανικού Ινστιτούτου Πολιτισμού (Romanian Cultural Institute) στο Λονδίνο.

Μετά τις αρνητικές αντιδράσεις, το βίντεο καταργήθηκε.

Σχολιάζοντας το βίντεο στο skype ο Ρουμάνος ανταποκριτής του Gates of Vienna Stefan Cel Mare και ο Ούγγρος ανταποκριτής Cross Ware, αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Stefan Cel Mare: Το βίντεο δημιουργήθηκε από το ICR (Ινστιτούτο Ρουμανικού Πολιτισμού) και αυτό χρηματοδοτείται από τον Soros.
Το βίντεο καταργήθηκε πολύ γρήγορα και δημιούργησε έναν πόλεμο στη Ρουμανία. Το Υπουργείο Εξωτερικών είχε συμφωνήσει για το έργο, αλλά δεν ήξεραν για την ταινία. Οι Ρουμάνοι τα «έχωσαν» στη σελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρουμανίας στο Facebook. Έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με αυτό.

Πολλοί άνθρωποι μιλάνε για τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια που εισήχθησαν στην Ανατολική Ευρώπη – φαίνεται μερικά εκατομμύρια να δόθηκαν στη Ρουμανία.

Οι Ρουμάνοι στο YouTube και στο Facebook λένε: "Όλοι πληρώνονται από τον Σόρος... (δες εδώ). Τι είχατε στο μυαλό σας με το να χρησιμοποιήσετε ένα κοράκι για να παρουσιάσετε παραδοσιακές ρουμανικές φορεσιές; Έχουμε όμορφα κορίτσια - και επιλέξατε ένα άσχημο κοράκι".

Και φανταστείτε - αυτές οι σελίδες δεν αναστέλλονται ή αποκλείονται. Υπάρχουν ακραία ρατσιστικά μηνύματα και κανείς δεν τα εμποδίζει.

Επίτηδες δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις και νομίζω ότι ξέρω γιατί. Πρέπει να οικοδομήσουν μια αρνητική εικόνα για την Ανατολική Ευρώπη. Και όταν η Δύση δει πόσο άγριοι είναι οι Ανατολικοευρωπαίοι, τότε δεν θα νοιάζονται τόσο πολύ αν γίνουν ενέργειες κατά της Ανατολής.

CrossWare: Φαίνεται ότι οι στρατιώτες του Soros είναι απασχολημένοι με τη Ρουμανία. Επιζητούν την στοχοποίηση και την δαιμονοποίηση...

Stefan Cel Mare: Αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι σκέφτονται ή τι σχεδιάζουν να επιτύχουν. Δεν ήταν αναμενόμενο ότι κάνοντας κάτι τέτοιο θα είχαν μια μαζική επίθεση εναντίον του;

CrossWare: Νομίζω ότι η τραπεζική ελίτ σπρώχνει τα πράγματα.

Stefan Cel Mare: Είναι σαν να παρουσιάζεις έναν κανίβαλο από τον Αμαζόνιο που κάνει ουγγρικό γκούλας χρησιμοποιώντας μια Ουγγαρέζα.

CrossWare: Θέλουν έναν στρατό της ΕΕ, γεμάτο με μουσουλμάνους.

Stefan Cel Mare: Είμαι βέβαιος ότι στο εγγύς μέλλον θα δούμε τέτοιες προκλήσεις σε όλα τα έθνη της Ανατολικής Ευρώπης. Προσπαθούν να προκαλέσουν επιθετικές αντιδράσεις, ώστε να μπορούν να παρουσιάσουν τους βαρβάρους της Ανατολής. Έτσι ... έχετε το νου σας.

Μπορούν να κάνουν πολλά βρώμικα πράγματα με 18 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή (δες εδώ κι εδώ)                              ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: