Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ; Υπόθεση Χ.Α.: Αυτά είναι όλα τα στοιχεία; Φωτογραφίες από πάρτι & κατασκηνώσεις;


Σοβαρά ερωτήματα για την ποιότητα και το είδος της ανακριτικής διαδικασίας στην υπόθεση των ερευνών που διεξάγουν η ΕΛΑΣ και οι δικαστικές αρχές προκύπτουν από την μέχρι στιγμής ακολουθούμενη διαδικασία στις έρευνες για το κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.
Ουδείς εχέφρων πολίτης αρνείται ότι πρέπει να διερευνώνται όλα τα στοιχεία που καταδεικνύουν παράνομη δράση του οιουδήποτε πολίτη, οργάνωσης ή κόμματος.
Αλλά εδώ και τρεις μήνες, σχεδόν, που έχει ξεκινήσει αυτή η έρευνα και η διαδικασία, εξακολουθεί και μένει στο επίπεδο του εντοπισμού στοιχείων που έχουν να κάνουν με πολιτικό εντυπωσιασμό και επικοινωνιακή διαχείριση του όλου ζητήματος και όχι ουσιαστικών στοιχείων που χρήζουν ποινικής διερεύνηση και αφορούν παραβιάσεις συγκεκριμένων νόμων που να δικαιολογούν προφλακίσεις.
Π.χ. καλώς ή κακώς, τίποτα και κανένας δεν απαγορεύει κανέναν σε αυτή την χώρα μέχρι αυτή την στιγμή να χαιρετά κάποιον άλλον με έναν συγκεκριμένο τρόπο.
Όπως δεν απαγορεύεται στα μέλη του ΚΚΕ ακόμα και στις πολιτικές κηδείες των στελεχών τους να χαιρετούν με σηκωμένη την αριστερή γροθιά, μια κίνηση που έχει καταδικαστεί όπως και ο κομμουνισμός, μαζί με τον φασισμός και τον ναζισμό, από ολόκληρο τον σύγχρονο πολιτικό πολιτισμό.
Αυτά είναι πολιτικά θέματα και θα κριθούν από τους πολίτες στην κάλπη, όχι ποινικά ζητήματα.
Όπως στην περίπτωση των ερευνών στο σπίτι του εφοπλιστή με το πολεμικό μουσείο, όπου είχαν φωτογραφηθεί οι κούκλες με τις στολές των Γερμανών του Β'ΠΠ, αλλά όχι οι κούκλες με τις στολές των ανδρών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος, των Γιαπωνέζων, των Σοβιετικών κλπ που βρίσκονταν στην άλλη πλευρά της αίθουσας!
Από εκεί και πέρα οι φωτογραφίες με τον Ηλία Κασιδιάρη να πυροβολεί με κυνηγετικά όπλα που ... μοιάζουν με ΑΚ-47 κλπ. ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας και έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούν ακόμα και οι πλέον φανατικοί εχθροί του εθνικιστικού κινήματος.
Και το ότι βρήκαν σε προσωπικά αρχεία φωτογραφίες με το ... "οπλοστάσιο" που ήταν συλλογή φωτογραφιών από όπλα που είχε βρει και κατάσχει η αστυνομία σε διάφορες υποθέσεις και είχε δώσει στην δημοσιότητα, μόνο το γέλιο προκαλεί.
Είναι το πρώτο οπλοστάσιο παγκοσμίως που είναι ... φωτογραφικό!
Και βέβαια ο χάρτης των ... Εξαρχείων  με σημειωμένα κτίρια, αλλά και «κατάταξη ομάδων ωραιότητας και ομορφιάς» για την σύγκριση λευκών και μαύρων που περιλαμβάνονται στο ηλεκτρονικό αρχείο κινούνται στο ιδιο επίπεδο γελοιότητας.
Όσο για την φωτογραφία όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίζεται να σημαδεύει ή  να πυροβολεί από μέσα από το δωμάτιο του ή σε διάφορα σημεία της χώρας, είναι σαφές ότι ετοιμάζεται για ... οδομαχίες. Ή όχι;
Το ότι ασκείται στο ... μποξ  ή στην πάλη σε κατασκηνώσεις του κόμματος είναι παράνομο; Μακάρι όλα τα κόμματα να είχαν τέτοιες δραστηριότητες. Θα υπήρχαν περισσότεροι έτοιμοι να αμυνθούν στα σύνορα...
Ή είναι απλά επικίνδυνοι για την δημοκρατία όσοι εφαρμόζουν τέτοιες επικοινωνιακές μεθοδεύσεις;
Όσο για το ιστορικό αρχείο που βρέθηκε στην κατοικία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής  Νίκου Μιχαλολιάκου με τις φωτογραφίες του Β'ΠΠ, προφανώς σημαίνει ότι πoινικοποιούν κάθε μορφής ιστορικό φωτογραφικό αρχείο.
Για τα περί ... στοχοποίησης της Ρένας Δούρου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου (μάλισα για την πρώτη χρησιμοποιείται και η .... "ρατσιστική" φράση "η ξανθιά του ΣΥΡΙΖΑ"), νομίζουμε ότι έχουν απειληθεί πολύ περισσότερο και έχουν κακοποιηθεί (η δεύτερη) από την κυβέρνηση, στην πράξη και όχι στην θεωρία.
Άρα; Αρα η υπόθεση όσο και αν προσπαθούν να την κρατήσουν "φουσκωμένη" εξελίσσεται σε ένα πολιτικό φιάσκο ανάλογο με αυτό που έστηνε κατά προοδευτικών ανθρώπων στις ΗΠΑ ο γερουσιαστής Μακάρθι στην δεκαετία του '50.
Καλές οι ψυχολογικές επιχειρήσεις, καλή και η μόχλευση της Δικαιοσύνης, αλλά όλα αυτά έχουν ημερομηνία λήξης.
Το ζητούμενο όπως σε κάθε υπόθεση ποινικής διερεύνησης είναι τα στοιχεία.
Και στοιχεία δεν είναι ούτε οι "ναζιστικοί" ή "αρχαιοελληνικοί" χαιρετισμοί που δεν απαγορεύονται (κακώς, κατά την εκτίμησή μας δεν υπήρχε τέτοια νομοθεσία που να απαγορεύει χαιρετισμούς που παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, όπως και η κομμουνιστική υψωμένη γροθιά, φυσικά), ούτε το να φωτογραφίζεσαι να πυροβολείς με κυνηγετικό, ούτε να πηγαίνεις σε πάρτι ντυμένος Κου-Κλουξ-Κλαν!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr                                                                                                                                                                                                                          ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ       ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: