Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Πρόεδρος Πούτιν: «Δεν θα υπάρχει δύναμη που να μπορέσει ποτέ να υποδουλώσει το λαό μας»


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-ioA7rv9IvdIxOWc5rfQ4cHYtEslLU6TRKu5Ik-bpwQfqzgCprjH-RT4F1d40FyoZR9x5LaDssyVplML_PUdqs4LPiniay4VUmqcf5wv-4frPwcFQSjTuS-U_NE_BDbkE0O0KB0pIwFk/s640/9.5.2017_moskow_parade.jpeg
ADAM GARRIE, The Duran
9 Μαΐου 1945, Ημέρα της Νίκης, ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν που συνέδεσε τις απειλές του παρελθόντος με αυτές του παρόντος.

Ο πρόεδρος Πούτιν μίλησε κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα της Νίκης στη Μόσχα.
Το μήνυμά του για την Ημέρα της Νίκης έστειλε ένα οδυνηρό μήνυμα σε μια εποχή όπου οι Ρώσοι σε όλο τον κόσμο βρίσκονται για άλλη μια φορά υπό επίθεση.

 

Ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε,

«Δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει καμία δύναμη που θα μπορούσε ποτέ να υποδουλώσει το λαό μας. Πάλεψαν μέχρι τέλους, υπερασπίζοντας την πατρίδα τους, και έκαναν αυτό που φαινόταν αδύνατο, έστρεψαν τον αιματηρό τροχό του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου πίσω, έδιωξαν τον εχθρό από τη γη μας, όπου τόλμησε να έρθει, σύνθλιψαν το ναζισμό, έθεσαν τέλος στις κτηνωδίες του .
Και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι ήταν οι πατέρες, οι παππούδες και προ-παππούδες μας που έφεραν την ελευθερία στην Ευρώπη και την πολύ αναμενόμενη ειρήνη στον πλανήτη».

Ο Πούτιν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συνδεθεί με τη Ρωσία έναντι των τρεχουσών απειλών για την ειρήνη της ανθρωπότητας όπως και πολλοί στον κόσμο, συμμάχησαν με τη Σοβιετική Ένωση για να καταπολεμήσουν το φασισμό τη δεκαετία του 1940.»

Συνέχισε,

«Η ενίσχυση των προσπαθειών όλης της διεθνούς κοινότητας είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική καταπολέμηση της τρομοκρατίας, του εξτρεμισμού, του νεο-ναζισμού, άλλων απειλών. Είμαστε ανοιχτοί σε αυτό το είδος της συνεργασίας».

Ο Ρώσος πρόεδρος, κλείνοντας,

«Θα προφυλάξουμε πάντα τη Ρωσία, όπως εσείς, οι στρατιώτες της Νίκης, το κάνατε. Και θα ενισχύσουμε τις παραδόσεις του πατριωτισμού, υπηρετώντας πιστά την πατρίδα. Τα διδάγματα του παρελθόντος πολέμου μας αναγκάζουν να είμαστε σε εγρήγορση και οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αποκρούσουν οποιαδήποτε πιθανή επίθεση».ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΓΙΑΝΝΗ                              ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΓΙΑΝΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: