Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΙΑ; Η μεγαλύτερη Αμερικανική Βάση του Κόσμου, "δίπλα μας"!...




Λίγοι το γνωρίζουν όμως η μεγαλύτερη βάση των ΗΠΑ στον κόσμο βρίσκεται πάρα πολύ κοντά μας, πιο κοντά απ’ όσο μπορεί να νομίζουμε, και είναι στο Κόσοβο.
Πρόκειται για το Camp Bondsteel που δημιουργήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις ανάγκες του πολέμου του Βιετνάμ.
Το τεραστίων διαστάσεων στρατόπεδο είναι ορατό μέχρι κι από το διάστημα και ονομάζεται από τους Αμερικανούς «Μεγάλη Κυρία», καθώς στεγάζει και εξυπηρετεί πάνω από 7.000 στρατιώτες μέχρι σήμερα.

Υπάρχουν περίπου 300 κτήρια και 25 χλμ. οδικού δικτύου. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ολόκληρη πόλη, στην οποία εργάζονται χιλιάδες Αλβανοί.
Το ερώτημα είναι το εξυπηρετεί αυτή η βάση στην περιοχή. Οι Αμερικάνοι μέσω αυτής της βάσεως ελέγχουν τα Βαλκάνια και κυρίως τη Σερβία, τα Σκόπια, ακόμη και τη Βοσνία και την Ελλάδα.
Η βάση τους έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των Αλβανών, οπότε σίγουρα δεν θα χρησιμοποιηθεί εναντίον τους. Πιο πιθανό είναι να στραφεί εναντίον της Σερβίας, της Π.Γ.Δ.Μ. και του Σερβικού κομματιού της Βοσνίας. Δηλαδή στις Ορθόδοξες χώρες, που έχουν φιλικές σχέσεις με την ομόδοξη Ρωσία.

Και εφόσον η Αλβανία έχει όλο και περισσότερες βλέψεις ενάντια στους γείτονές της, σίγουρα στο μέλλον θα στρέψουν τις ΗΠΑ και εναντίον της Ελλάδος.
Ταυτόχρονα, θέλουν τον έλεγχο στον Βαλκανικό εναέριο χώρο ώστε να προστατεύει ευκολότερα το πετρέλαιο που βρίσκεται στην Κασπία θάλασσα...                                     ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ      ΕΔΩ             

Δεν υπάρχουν σχόλια: