Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Ευρωεκλογές: 'Η ενώνονται στον χώρο της Δεξιάς ή «πνίγονται» στο πολιτικό πέλαγος κάνοντας... «μπουρμπουλήθρες»

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος



Οι ευρωεκλογές και ο πρώτος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών τελείωσαν και προκύπτουν μερικά απλά συμπεράσματα.
Οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν με μια βασική επιδίωξη στο μυαλό τους, να «εξαφανιστεί» ο ΣΥΡΙΖΑ από τις ζωές τους... χθες. 
Ήταν τόσος ο θυμός και η οργή εναντίον του και εν τέλει εναντίον της Αριστεράς που ενώ παραδοσιακά στις ευρωεκλογές οι πολίτες ψηφίζουν «χαλαρά» και στρέφονται προς τα μικρά κόμματα που δεν θα ψήφιζαν στις εθνικές εκλογές αυτή την φορά επέλεξαν μονοκούκι τη ΝΔ ακόμα κι αν δεν τους εκφράζει σε τίποτα.
Συμπιέστηκαν πολλά μικρά κόμματα τα οποία μάλιστα επειδή δεν πέτυχαν αξιόλογα ποσοστά, δεν θα έχουν καμία κρατική επιχορήγηση ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά και να συνεχίσουν να υπάρχουν και τα οποία δεν θα κατέβουν στις εθνικές εκλογές.
Αυτό βέβαια είναι περισσότερο θετικό διότι πολλοί εκ των πολιτικών εκπροσώπων μας θα πρέπει να καταλάβουν πως δεν μας ενδιαφέρει ως Έλληνες πολίτες να έχει ο καθένας τους το δικό του «μαγαζάκι» για να το παίζει «αφεντικό».
Δεν ψηφίζουμε για να τρέφουμε το «εγώ» τους ή για να τους λύσουμε τα υπαρξιακά τους ζητήματα. Ψηφίζουμε για να λύσουν αυτοί τα δικά μας προβλήματα.
Ειδικά στον χώρο της «καθαρόαιμης» Δεξιάς το πράγμα είχε καταντήσει γελοίο. Όλοι θεωρούσαν τον εαυτό τους νέο Έλληνα Ντόναλντ Τραμπ. Δεν είναι καθόλου έτσι όμως.
Η Δεξιά δεν μπορεί να διαλύεται σε δέκα κομμάτια διότι τότε απλούστατα δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί και ένα 12% του εκλογικού σώματος μένει ουσιαστικά χωρίς φωνή.
Οι ευρωεκλογές ευτυχώς διέλυσαν τις ψευδαισθήσεις τους και πλέον είναι υποχρεωμένοι να ενωθούν ή αλλιώς να «πεθάνουν» πολιτικά.
Πριν είχαν την δικαιολογία ότι δεν πιστεύουν τις δημοσκοπήσεις, τώρα ποια δικαιολογία υπάρχει; Μήπως ότι δεν πιστεύουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών;
Η επιτυχία του Κυριάκου Βελόπουλου άλλα έδειξε. Κέρδισε γιατί κατάφερε να πείσει τους πολίτες ότι αυτός μπορεί να εκπροσωπήσει την λαϊκή Δεξιά κάτι το οποίο δεν πείθει ότι μπορεί να το κάνει η ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη. Πολλοί μπορεί να αρέσκονται να τον υποτιμούν ως τηλεπωλητή βιβλίων (λες και είναι κακό να πουλάει κανείς βιβλία, εκεί φτάσαμε) αλλά για να πήρε το τεσσαράκι στις εκλογές, δεν μπορεί, κάτι καλό θα έχει κάνει.
Ας αφήσουν λοιπόν τις αφ 'υψηλού κριτικές όλοι οι... τιτανοτεράστιοι της πολιτικής ανάλυσης και ας δουν την πραγματικότητα.
Εάν δεν αποφασίσουν στον χώρο της Δεξιάς να τα βρουν μεταξύ τους, άμεσα, τότε μια ακόμα ευκαιρία θα έχει χαθεί και με ευθύνη κυρίως αυτών που δεν... καταλαβαίνουν πως ο κόσμος δεν θα τους δώσει την... πρωθυπουργία.
Στο χώρο της Δεξιάς (αφού η ΝΔ ισχυρίζεται ότι είναι κεντροδεξιά προς κέντρο) απέμειναν με ισχυρή εκλογική παρουσία η «Ελληνική Λύση» και ο «Λαϊκός Σύνδεσμος».
Όλοι οι υπόλοιποι απλώς... κατέβηκαν. Έτσι λοιπόν όπως λένε και οι Αμερικανοί «what it's gonna be»...
Θα πρέπει να πάρουν απόφαση με ποιους θέλουν να είναι και με ποιον θέλουν να συγχωνευθούν αλλιώς απλώς ο κόσμος θα τους «ξεχάσει» σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και θα εξαφανιστούν στο λαβύρινθο της «Ιστορίας» κάνοντας ένα μεγαλειώδες... «πουφ».
Μάλιστα με βάση τα ποσοστά τους μάλλον ούτε ο «κρότος» δεν θα ακουστεί.
Να θυμίσουμε ότι η ΝΔ οδεύει φουλ για αυτοδυναμία. Κόμμα που βγάζει 33% σε ευρωεκλογές χαλαρά πιάνει 38άρια σε εθνικές εκλογές σε συνθήκες πόλωσης.
Η δε διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι οι αναποφάσιστοι ψηφίζουν σχεδόν πάντα τον νικητή λόγω κοινωνικής μηχανικής, θα είναι μεγαλύτερη από τις 9,35 μονάδες των ευρωεκλογών.
Πλέον η παράσταση νίκης είναι τόσο συντριπτικά υπέρ της ΝΔ που ας το θέσουμε έτσι... ούτε ο θυρωρός στην οικία του Α.Τσίπρα πιστεύει ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ θα κυβερνήσει εκτός απροόπτου μέχρι το 2023. Οπότε όπως γίνεται κατανοητό πολλοί από αυτά τα μικρά κόμματα δεν θα ξαναέχουν την ευκαιρία για δυναμική επανεμφάνιση.                ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: