Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ολοκλήρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη του στην Κύπρο, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για την τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε τον Αρχηγό ΓΕΕΦ Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή καθώς και την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επιβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής. Επίσης συζήτησαν τις διάφορες πτυχές του Κοινού Μνημονίου Χειρισμού Κρίσεων μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου αναδεικνύοντας τους στενούς δεσμούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΕΦ σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.
Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου κατέθεσε στεφάνι, αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες των αγώνων του Ελληνισμού στην Κύπρο. Τέλος οι δύο Αρχηγοί συναντήθηκαν με τον Προκαθήμενο της κατά Κύπρον Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Χρυσόστομο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.