Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Έπεσε «ΒΟΜΒΑ» για την Μακεδονία – Αυτά υπέγραψαν πραγματικά στις Πρέσπες. (ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ … PROJECT;;;)


5/5 (3)
Οι Σκοπιανοί δεν αρκούνται στην χρήση του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία» και προσπαθούν να δημιουργήσουν κερκόπορτα, με στόχο να αναγκάσουν την Ελλάδα να δεχθεί να τους αποκαλεί «Μακεδονία» νέτο σκέτο, βασιζόμενοι μάλιστα σε εδάφια που υπάρχουν στην Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ με την στήριξη των ΑΝΕΛ και άλλων βουλευτών.
Τουτέστιν, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση αναγνώρισε «μακεδονική εθνότητα και γλώσσα», τώρα ζητούν από την Ελλάδα να γίνουν όλα «Μακεδονία», ακόμα και το όνομα.
ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ … ΒΟΜΒΑ;;;
Το βρώμικο πολιτικό παιχνίδι που παίχτηκε από τους ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ – ΤΣΙΠΡΑ – ΚΑΜΜΕΝΟ, ήταν στημένο δεκαετίες τώρα… 
Είναι το project NEW JERUSALEM  ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ, ώστε με τον καιρό και αφού ενωθούν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με ΣΚΟΠΙΑ, πρωτεύουσα να είναι η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ,  ΤΗΝ 17η ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ…
ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΣΙΩΠΗΣΑΝ ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΣΥΣΣΩΜΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΡΙΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ…
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΙΩΠΗΣΕ…
ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΙΩΠΗΣΑΝ…
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΣΙΩΠΗΣΕ…
ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΣΙΩΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…
ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
Υ.Γ. Αυτό που δεν μπορεί να αντιληφθεί ακόμα η πλειοψηφία του λαού είναι, πως ΟΙ ΟΒΡΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΚΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΩΝ…
ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΗΘΕΛΑΝ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ… ΚΑΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ…
Πού είπαμε πως είναι ο Θεός;;; Ακόμα τάβλι παίζει;;;
Τώρα οι Σκοπιανοί τα θέλουν όλα…
Οι Σκοπιανοί δεν αρκούνται στην χρήση του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία» και προσπαθούν να δημιουργήσουν κερκόπορτα, με στόχο να αναγκάσουν την Ελλάδα να δεχθεί να τους αποκαλεί «Μακεδονία» νέτο σκέτο, βασιζόμενοι μάλιστα σε εδάφια που υπάρχουν στην Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ με την στήριξη των ΑΝΕΛ και άλλων βουλευτών.
Τουτέστιν, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση αναγνώρισε «μακεδονική εθνότητα και γλώσσα», τώρα ζητούν από την Ελλάδα να γίνουν όλα «Μακεδονία», ακόμα και το όνομα.
Η εν λόγω αξίωση των Σκοπιανών γνωστοποιήθηκε κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών για την σύνταξη του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας για το έτος 2020.
Αναφέρεται στο εμπιστευτικό έγγραφο, το οποίο φέρνει στην δημοσιότητα το Protothema.gr:
«Όσον αφορά στην υπογραφή και υλοποίηση του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2020 με τη Βόρεια Μακεδονία, ο Αξιωματικός Σύνδεσμος Σκοπίων, ανέφερε την αιφνίδια αλλαγή στάσης της εν λόγω χώρας και συγκεκριμένα ότι επιδιώκει την χρήση του ακρωνυμίου MKD αντί του RNM. Στο Action Plan 2019 με την Βόρεια Μακεδονία, το οποίο υπεγράφη έναντι ΠΣΣ 2019, καθώς και σε όλες τις συναφείς δράσεις, χρησιμοποιήθηκε η σύντμηση RNM (δηλαδή Republic of North Macedonia) με τη συναίνεση της εν λόγω χώρας», αναφέρεται στο έγγραφο του ΓΕΕΘΑ.
Η άποψη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο έχει στην «πλάτη» του την συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ,  είναι «να μην υπογραφεί το ΠΣΣ 20 με τη σύντμηση MKD» και «να επιδιωχθεί να γίνει χρήση των ονομάτων των χωρών ολογράφως (Greece – Republic of North Macedonia ή North Macedonia) προκειμένου να ξεπεραστεί το ζήτημα των συντμήσεων και να υπογραφεί το ταχύτερο δυνατό το ΠΣΣ 2020 Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας και να υλοποιηθούν οι δράσεις του».
Διαβάστε το έγγραφο του ΓΕΕΘΑ από το Πρώτο Θέμα:
Διαβάστε το email από το υπουργείο Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, με το οποίο ζητήθηκε να αλλάξει σε MKD η συντομογραφία του ονόματος της γειτονικής χώρας για το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας με την Ελλάδα για το έτος 2020:
Από την πλευρά του, ο ακόλουθος Άμυνας της ελληνικής πρεσβείας στα Σκόπια ζήτησε χρόνο για να ενημερώσει το ΓΕΕΘΑ σχετικά με τα αιτήματα των γειτόνων να τους αναγνωρίσει η Αθήνα με την κωδική συντομογραφία MKD και να λάβει οδηγίες.
Ο Πρέσβης της Ελλάδας στα Σκόπια, θέλοντας να εξηγήσει την αιφνίδια μεταστροφή των Σκοπιανών που απαίτησαν από το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας να υπογράψει επίσημη συμφωνία αναγνωρίζοντας την γειτονική χώρα σαν «Μακεδονία», σημειώνει:
«Από πλευράς μας, σημειώνεται ότι ενδεχομένως, ενόψει υπογραφής, το κείμενο να δόθηκε από υπηρεσιακά στελέχη προς τελική έγκριση στην εδώ πολιτική ηγεσία, η οποία να έκρινε ότι, ενόψει βουλευτικών εκλογών στις 15 Ιουλίου, δεν ήταν δυνατό να γίνει αποδεκτό το RNM (Republic of North Macedonia. Σε κάθε βέβαια περίπτωση, η ξαφνική προβολή ενός δύσκολου αιτήματος την τελευταία στιγμή δείχνει να αποτελεί προσφιλή εδώ τακτική».
Στο εμπιστευτικό και επείγον τηλεγράφημά του προς την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στα Σκόπια τονίζει επίσης ότι οι Ευρωπαίοι δεν συμμερίζονται τα ελληνικά επιχειρήματα για την ανάγκη χρήσης της συντομογραφίας RNM:
«Οι εδώ τουλάχιστον συνομιλητές μας στην ΕΕ αντιλαμβάνονται ότι τα αρχικά RNM χρησιμοποιούνται ευρέως στο πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης. Αποδέχονται όμως την επιχειρηματολογία της εδώ πλευράς ότι τα αρχικά MK και MKD προβλέπονται από το άρθρο 1.3 (e)της Συμφωνίας των Πρεσπών για όλες τις περιπτώσεις και δεν αντιμετωπίζουν ευνοϊκά το επιχείρημά μας ότι οι συντομογραφίες που χρησιμοποιούνται για την Βόρεια Μακεδονία στο πλαίσιο ΕΕ και ΝΑΤΟ Χρειάζονται διαφορετική ρύθμιση», σημειώνει ο πρέσβυς Γιαννακάκης.
Διαβάστε το τηλεγράφημα του Δημήτρη Γιαννακάκη, πρεσβευτή της Ελλάδας στα Σκόπια, για το ζήτημα που δημιουργήθηκε από την αξίωση των Σκοπιανών να αναφέρεται η χώρα τους σαν MKD.
Διαβάστε τι αναφέρεται κατά λέξη στο άρθρο 1, παράγραφος 3, εδάφιο ε της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτά υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ:
«Οι κωδικοί χώρας για τις πινακίδες αυτοκινήτων του δεύτερου μέρους (Σκόπια) θα είναι NM και NMK. Για όλους τους άλλους σκοπούς, κωδικοί χώρας παραμένουν οι MK και MKD, όπως επισήμως αποδόθηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ΔΟΤ)».
Με άλλα λόγια, η συγκεκριμένη πρόβλεψη της Συμφωνίας των Πρεσπών δικαιώνει την κριτική σε βάρος εκείνων π ου υπέγραψαν το πρωτόκολλο για την μετονομασία της γειτονικής χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», καθώς οι αναφορές σε αρκετά σημεία του μοιάζουν σαν να στρώνουν το χαλί στις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις των Σκοπιανών να σφετεριστούν το όνομα της Μακεδονίας…
ΠΗΓΗ πληροφοριών Protothema.gr
ΠηγήΤΟ ΕΙΔΑΜΕ
www.nikosxeiladakis.gr                   http://nikosxeiladakis.gr/%ce%ad%cf%80%ce%b5%cf%83%ce%b5-%ce%b2%ce%bf%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%b4%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%85%cf%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια: