Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Σαλβίνι: «Έκοψα την Nutella γιατί φτιάχνεται με τουρκικά φουντούκια»


Νέα “γαστρονομικού χαρακτήρα βολή” κατά της Τουρκίας, εξαπέλυσε ο γραμματέας της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, χρησιμοποιώντας… τη Nutella. Απαντώντας σε οπαδό του, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης στην πόλη Ραβένα, ο Ιταλός πρώην υπουργός Εσωτερικών δήλωσε:
“Άλλαξα συνήθειες. Δεν τρώω πια Nutella, διότι ανακάλυψα ότι περιέχει τουρκικά φουντούκια. Προτιμώ να τρώω δικό μας φαγητό, να στηρίζω τις εταιρίες που χρησιμοποιούν ιταλικά προϊόντα και τους Ιταλούς αγρότες”.
Η Ferrero, εταιρεία που κατασκευάζει τη Nutella, δεν σχολίασε το γεγονός, όμως είναι γνωστό πως τα φουντούκια που παράγει η χώρα δεν επαρκούν και οι εταιρίες που φτιάχνουν σοκολάτα σε κρέμα πρέπει να εισάγουν υποχρεωτικά το προϊόν αυτό, κύριας σημασίας για την όλη παραγωγή τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ματέο Σαλβίνι έχει ταχθεί επανειλημμένα τόσο κατά της συμφωνίας ΕΕ-Tουρκίας για το μεταναστευτικό, όσο και κατά της όποιας ευρωπαϊκής προοπτικής της Άγκυρας.
capital.gr      https://fanpage.gr/plus/enimerosi/%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%b2%ce%af%ce%bd%ce%b9-%ce%ad%ce%ba%ce%bf%cf%88%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-nutella-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-2/?fbclid=IwAR2i5p3VJWGHSPCZ9xtvc5kL-DB6zZPCBvmSMkqAsY75ISmsZovocNF8xCk

Δεν υπάρχουν σχόλια: