Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: Ποιοι είναι οι Έλληνες που μετέχουν στη φετινή 69η συνάντηση στην Λισαβόνα

 


Παρών και ο Albert Bourla της Pfizer


Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: Ποιοι είναι οι Έλληνες που μετέχουν στη φετινή 69η συνάντηση  στην  Λισαβόνα

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, η Λισαβόνα υποδέχεται  το Σαββατοκύριακο περίπου 130 από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο στην 69η Διάσκεψη της διαβόητης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, που θα συζητήσουν το…  μέλλον του πλανήτη και το δικό μας.

Όπως γράφει η πορτογαλική εφημερίδα Publico, ήδη έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους πολλοί πρωθυπουργοί, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και ηγετικά στελέχη από τον χώρο της οικονομίας, της επιστήμης και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Προβλέπεται επίσης διαδικτυακή  ομιλία του Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος γιόρτασε τα 100 του χρόνια. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, είναι από τα παλαιότερα μέλη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Οι 130 συμμετέχοντες από 23 χώρες θα συγκεντρωθούν στο Pestana Palace, ένα πολυτελές ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στον περίφημο Πύργο Μπελέμ. Τα θέματα που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη είναι: το τραπεζικό σύστημα, η Κίνα, η ενεργειακή μετάβαση, η πορεία της Ευρώπης, το φορολογικό σύστημα, η Ινδία, η βιομηχανική πολιτική, το διεθνές εμπόριο, αλλά και ο νέος ρόλος του ΝΑΤΟ, η Ρωσία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ηγετική θέση των Ηνωμένων Πολιτειών στον κόσμο.

Κεντρικό θέμα είναι και η τεχνητή νοημοσύνη και ένας από τους καλεσμένους είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI, δημιουργός του ChatGPT, Σαμ Αλτμαν.

Λίγα είναι γνωστά για τη συνάντηση που πραγματοποιείται με βάση τον κανόνα του Chatham House (οι συμμετέχοντες μπορούν να μιλήσουν για κοινές ιδέες, αλλά δεν μπορούν να προσδιορίσουν ποιος τις εξέφρασε).

«Όλοι οι προσκεκλημένοι συμμετέχουν με προσωπική ιδιότητα και όχι ως εκπρόσωποι των ιδρυμάτων στα οποία ανήκουν, και όπως αναφέρθηκε, μπορούν να αναφέρουν όσα συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση αλλά χωρίς ρητή αναφορά στο άτομο που εξέφρασε συγκεκριμένη γνώμη», σημειώνει η πορτογαλική εφημερίδα.

Στη φετινή μυστική διάσκεψη της Λέσχης μετέχουν και τρεις Έλληνες, όπως τουλάχιστον αναφέρει Το EPOCH TIMES.

Αυτοί είναι:

Η  Νίκη Γουλιμή συνιδρύτρια της Nova Credit, του πρώτου διασυνοριακού γραφείου πίστωσης στον κόσμο.

Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΕ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ.

Ο Ευτύχιος Βασιλάκης πρόεδρος της Aegean Airlines και της Olympic Air και Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Autohellas S.A. / Hertz.

Τέλος δε θα μπορούσε να λείπει από την…  ομήγυρη και ο CEO της Pfizer Albert Bourla ο οποίος μετέχει στη φετινή συνεδρίαση της Λέσχης με αμερικανικό «καπέλο» όμως καθώς η χώρα προέλευσής του αναφέρεται ότι είναι οι ΗΠΑ.

Δείτε όλη τη λίστα των συμμετεχόντων

Abrams, Stacey (USA), CEO, Sage Works Production

Achleitner, Paul M. (DEU), Chair, Global Advisory Board, Deutsche Bank AG

Agrawal, Ajay (CAN), Professor of Economics, University of Toronto

Albares, José Manuel (ESP), Minister of Foreign Affairs

Altman, Sam (USA), CEO, OpenAI

Alverà, Marco (ITA), Co-Founder, zhero.net; CEO TES                                                                                      ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/lesxi-mpilntermpergk-poioi-einai-oi-ellines-pou-metexoun-sti-fetini-diaskepsi-stin-lisavona/

Δεν υπάρχουν σχόλια: