Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Συνάντηση Αρχηγού Εθνικής Φρουράς με Επιχειρησιακό Διοικητή Ναυτικής Δύναμης Επιχείρησης EUNAVFOR MED IRINI

 


 

Την Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, στο πλαίσιο των επαφών του με υψηλόβαθμους αξιωματικούς που παρευρέθηκαν στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV-Day) της Άσκησης «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ-2023», συναντήθηκε στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, με τον Αντιναύαρχο Stefano Turchetto, Επιχειρησιακό Διοικητή της επιχείρησης EUNAVFOR MED IRINI (European Union Naval Force Mediterranean Operation). 

Η EUNAVFOR MED IRINI αναπτύχθηκε στις 31 Μαρτίου 2020, στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μέρος της συμβολής της Ένωσης στην ειρηνευτική διαδικασία για επίλυση της μακροχρόνιας διένεξης στη Λιβύη. Έχει ως κύρια αποστολή την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ μέσω της χρήσης εναέριων, δορυφορικών και θαλάσσιων μέσων. Σε αυτή συμμετέχουν με προσωπικό και αεροναυτικά μέσα 23 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Κατά τη συνάντηση, ο Αρχηγός, έτυχε ενημέρωσης αναφορικά με την αποστολή, τη σύνθεση, την περιοχή δράσης και τη συνδρομή της Επιχείρησης στη θαλάσσια ασφάλεια της Μεσογείου, ενώ έγινε ανάλυση των τομέων που αποτελούν πρόκληση για αυτήν. Ο Αρχηγός, αφού συνεχάρη τον Αντιναύαρχο Turchetto για το έργο που επιτελείται, τόνισε τη σημασία της Επιχείρησης και αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς από την έναρξη της, με Αξιωματικό στο Επιχειρησιακό Αρχηγείο στη Ρώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: