Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Η ΔΗΜΑΡ του...1% συνεχίζει να κυβερνά: 36 στελέχη της παραμένουν σε κρατικά πόστα


 
Φαίνεται ότι δεν κυβερνάει μόνο το ΠΑΣΟΚ του 8% του Ε.Βενιζέλου αλλά και η ΔΗΜΑΡ η οποία αν και έχει φύγει από την κυβέρνηση, 36 στελέχη της παραμένουν σε κρατικά πόστα.
Τα εν λόγω 36 στελέχη της Αγ. Κωνσταντίνου είναι αμετακίνητα στη θέση τους, αν και- σύμφωνα με τη στήλη «Μικρο-πολιτικός» στην εφημερίδα «Τα Νέα»- στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν έτοιμη τη λίστα με τα ονόματά τους, προκειμένου να αντικατασταθούν και να μοιραστεί ξανά η... τράπουλα με το ΠΑΣΟΚ. Ενέργεια η οποία όμως έχει παγώσει μέχρι στιγμής. Κάτι που ενδεχομένως να συνδέεται με κάποιες σκέψεις για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.
Με εξαίρεση τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς των υπουργείων που προέρχονταν από τη ΔΗΜΑΡ, που αποχώρησαν όταν το κόμμα έφυγε από την κυβέρνηση, τα υπόλοιπα κεντρικά στελέχη ή συγγενείς τους παραμένουν στα κρατικά πόστα τους.
Ανάμεσά τους, ο Γιάννης Τσιάλτας, γεωπόνος και πρώην υπάλληλος του ΕΦΕΤ, που έχει αναλάβει από την πρώτη στιγµή της κυβέρνησης Σαµαρά τον Οργανισµό, όπως και ο Κώστας Μελαχροινός, που παραµένει πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος στα ΕΛ.ΤΑ. Ο Γιώργος Θεοτοκάς, δικηγόρος και υποψήφιος µε τη ∆ΗΜΑΡ στη Χίο, που ασκεί ακόμη τα καθήκοντα του προέδρου στο ΝΑΤ, ο Κώστας Θεοφύλακτος, που είναι πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας, όπως και ο Βασίλης Κωστόπουλος, πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιώσιµης και Αειφόρου Ανάπτυξης.
Ακόµα, ο Θεµιστοκλής Καλπατσόγλου που παραμένει πρόεδρος του Οργανισµού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, ο Θανάσης Σχίζας στη ΓΑΙΑΟΣΕ και ο Δημήτρης Καλουδιώτης που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. Επίσης, στο πόστο τους βρίσκονται ακόµα η Ελένη Αλµπάνη, υποδιοικήτρια της 6ης ∆ΥΠΕ Πελοποννήσου, ∆υτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, καθώς και η Αννα Τριχοπούλου, υποδιοικήτρια της 7ης ∆ΥΠΕ Κρήτης.
Την ίδια ώρα, παραμένουν στις θέσεις τους στελέχη της ΔΗΜΑΡ που είχαν τοποθετηθεί σε θέσεις- κλειδιά σε ΔΕΚΟ. Ανάμεσά τους, η Ουρανία Αικατερινάκη- κόρη της Ασημίνας Ξηροτύρη- που είναι αναπληρώτρια διευθύνουσα σύµβουλος στη ∆ΕΗ Α.Ε. Επίσης, ο Γιώργος Λούκος, ανανέωσε τη θητεία του ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο Φεστιβάλ Αθηνών, και ο Αρης Καλλιπολίτης είναι ακόµα στο ∆ιοικητικό Συµβούλιο στο ΤΑΙΠΕ∆.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr                                                        ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ      ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: