Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Κουκουλώνουν το σκάνδαλο Siemens: “Βγάζουν λάδι” τους κατηγορούμενους για τα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ

 

Νέα δικαστική φαρσοκωμωδία, με αφορμή το δυσώδες σκάνδαλο της Siemens και τα χρήματα που κατέληξαν στα «μαύρα» ταμεία του ΠΑΣΟΚ, κατ’ ομολογίαν του έμπιστου συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, συνταξιούχου υπαλλήλου του ΝΑΤ Θεόδωρου Τσουκάτου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκαλώντας κραδασμούς στον χώρο της Δικαιοσύνης.
Η ειδική ανακρίτρια Μαρία Νικολακέα, που είχε αναλάβει την σύνταξη της σχετικής δικογραφίας και την απόδοση ευθυνών στον άλλοτε «πράσινο στρατηγό» και σε άλλους 75 κατηγορούμενους στην υπόθεση, ουσιαστικά «βγάζει λάδι» σχεδόν όλους τους εμπλεκόμενους, παρά τα συντριπτικά στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος τους για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.
Πρόκειται εντελώς συμπτωματικά για την ίδια δικαστική λειτουργό που έγινε γνωστή στο Πανελλήνιο με την απόφασή της να μην προφυλακιστεί ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη, Τάσος Μαντέλης, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος είχε παραδεχθεί δημοσίως ότι δωροδοκήθηκε με το ποσό των 450.000 μάρκων από την γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών.
Δικαστικοί κύκλοι μετέφεραν στο ΕΜΠΡΟΣ τον έντονο προβληματισμό της για την προσπάθεια μετατροπής της Δικαιοσύνης σε κολυμπήθρα εξαγνισμού των μειζόνων σκανδάλων που συγκλόνισαν την πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου, την τελευταία εικοσαετία. Το βέβαιο είναι ότι την ώρα που σχεδιάζεται να αποδοθεί ως «αθώα περιστερά» στην Ελληνική κοινωνία η συμμορία Τσουκάτου, μια φράξια επίορκων δικαστικών ετοιμάζεται να λειτουργήσει ως «πλυντήριο» για τις υποθέσεις που αφορούν φαύλους πολιτικούς των κομμάτων του λεγόμενου μνημονιακού τόξου.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για την τεχνητή διόγκωση του Ελληνικού ελλείμματος. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα μας στα νύχια του ΔΝΤ και των τοκογλύφων της παγκόσμιας νέας τάξης πραγμάτων.
Η συγκεκριμένη κλίκα κρύβεται πίσω από τις στημένες διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής, έχοντας τις ευλογίες του πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου. Αυτό θέλει να κλείσει τις «πληγές» που αφορούν υποθέσεις χρηματισμού και διακίνησης «μαύρου χρήματος» κορυφαίων πολιτικών στελεχών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., με αποκορύφωμα το σκάνδαλο του ζεύγους Παπαντωνίου και φυσικά τον φάκελο Παπακωνσταντίνου που αγγίζει άμεσα τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο (Τζέφρι) Παπανδρέου και το συγγενικό περιβάλλον του.
Πάντως, δικαστικές πηγές έλεγαν στο ΕΜΠΡΟΣ ότι το κακούργημα της δωροληψίας είναι διαρκές και δεν παραγράφεται βάσει του άρθρου 86 του Συντάγματος που αφορά τις ευθύνες υπουργών. Κι αυτό γιατί, όπως τόνιζαν, αφορά την πολιτική δραστηριότητα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη και του στενού συνεργάτη του, την περίοδο εκείνη (1999), Θεόδωρου Τσουκάτου.
Το κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί 15 χρόνια μετά το αμαρτωλό έμβασμα ύψους ενός εκατ. μάρκων του γερμανικού κολοσσού, η «ανεξάρτητη» Ελληνική Δικαιοσύνη αντί να ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, που έχουν μάλιστα ομολογήσει ότι τα πήραν «κάτω από το τραπέζι», ετοιμάζεται να θέσει, δια της τεθλασμένης (μέσω του Συμβουλίου Εφετών), την υπόθεση στο αρχείο.
Μήπως γιατί υπήρξε συμφωνία μεταξύ του κ. Σημίτη και του κ. Σαμαρά, για κλείσιμο όλων των εκκρεμών θεμάτων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα και συνεργάτες τους; Οι πληροφορίες αυτό αναφέρουν!
Γ. Φράγκος - Δημοσιεύθηκε στην Εθνική Εφημερίδα Εμπρός 

               ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ     ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: