Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Παρακάτω αναφέρονται λίγα από τα πολλά εγκλήματα του Άρη Βελουχιώτη στη ΡΟΥΜΕΛΗ.

9. Στα τέλη του 1942 ο Σαράφης ένας εξαίρετος αξιωματικός και καθόλου κομμουνιστής βγήκε στο βουνό για να ενωθεί με την ομάδα Κωστόπουλου μία μη κομμουνιστική αντιστασιακή οργάνωση που δρούσε στην Θεσσαλία. Δυνάμεις του ΕΛΑΣ (Βελουχιώτης) τους επετέθησαν και τους διέλυσαν. Όσοι από την συνοδεία του Σαράφη δεν δέχθηκαν να ενταχθούν στον ΕΛΑΣ σφαγιάσθηκαν επί τόπου. Ο Σαράφης αφού έμεινε αιχμάλωτος του Βελουχιώτη επί μερικές ημέρες δέχθηκε να προσχωρήσει στον ΕΛΑΣ και έγινε και στρατιωτικός αρχηγός του ΕΛΑΣ στην ουσία «τεχνικός σύμβουλος» και μαριονέτα των κομματικών στελεχών του ΚΚΕ.



10. δολοφονήθηκε (1943) έξω από την Θεσσαλονίκη ο ανθυπολοχαγός ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ επειδή ήθελε να διαφύγει στην Μ. Ανατολή και όχι να ενταχθεί στον ΕΛΑΣ.



11. δολοφονήθηκε (12/9/43) έξω από την Νάουσα η καθηγήτρια Ειρήνη Στράτση επειδή ήταν μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης Τσιγάντε και δεν ήθελε να ενταχθεί στον ΕΛΑΣ.



12. δολοφονήθηκε (12/9/43) έξω από την Νάουσα η εργάτρια Στέλλα Καραδημητρίου επειδή μιλούσε εναντίον του ΚΚΕ.



13. δολοφονήθηκαν (9/43) στην Νάουσα ο Δημήτρης Λουκοβίτης και η σύζυγος του επειδή αρνήθηκαν να δώσουν εισφορά στον ΕΛΑΣ.



14. δολοφονήθηκαν (9/43) στην Νάουσα οι αδελφοί Λάζαρος και Δημήτρης Τσάκαλος επειδή μιλούσαν εναντίον του ΕΛΑΣ.



15. δολοφονήθηκε (9/43) στην Νάουσα ο αγροφύλακας Πεγκαλης επειδή «ήταν όργανο της αντίδρασης».



16. Δολοφονήθηκε (9/43) στην Νάουσα ο αγρότης Κωνσταντίνος Πάρδαλης επειδή αρνήθηκε να δώσει εισφορά στο ΚΚΕ.



17. Δολοφονήθηκαν (9/43) στην Νάουσα οι Αθανασία Τσιγκογιάννη η κόρη της Χρυσούλα και ο οκτάχρονος γιος της τελευταίας επειδή «ήταν όργανα της αντίδρασης». Πόσο όργανο της αντίδρασης μπορεί να είναι ένα οκτάχρονο παιδί αυτό είναι άλλη υπόθεση. Σκοπός της τρομοκρατίας που εξαπέλυσε το ΚΚΕ ήταν η εξόντωση οποιουδήποτε Έλληνα θα μπορούσε να αντισταθεί στην προσπάθεια της αριστεράς να καταλάβει την εξουσία και η τρομοκρατία των υπολοίπων

18. δολοφονήθηκε (26/11/43) στην Νάουσα ο Χαράλαμπος Κατής επειδή δεν ήθελε να ενταχθεί στον ΕΛΑΣ.



19. δολοφονήθηκαν (12/43) στην Νάουσα οι Αδαμαντία Στεργιάννα και Μαρία Τσιμπουκλή επειδή μιλούσαν εναντίον του ΚΚΕ.



20. δολοφονήθηκε (12/43) στην Νάουσα ο Νικόλαος Σαμαράς υπαξιωματικός του στρατού επειδή δεν ήθελε να ενταχθεί στον ΕΛΑΣ και υποστήριζε την ΠΑΟ.



21. δολοφονήθηκε (12/43) στην Νάουσα ο Αχιλλέας Σαμαρτζίδης επειδή δεν ήθελε να ενταχθεί στον ΕΛΑΣ.



22. δολοφονήθηκαν (24/12/43) στην Νάουσα οι εργάτριες Καλυψώ Λάτση και Μαρίκα Σκαρλάτου επειδή μιλούσαν εναντίον του ΚΚΕ.



23. δολοφονήθηκε (27/12/43) στην Νάουσα η εργάτρια Ιουλία Ματσακίδου.



24. δολοφονήθηκαν (18/1/44) στην Νάουσα οι Γεώργιος Περδικάρης (τέως δήμαρχος) και Δημήτρης Μπρίλλης (βιομήχανος) επειδή «ήταν εκπρόσωποι της μπουρζουαζίας».



25. δολοφονήθηκαν (1/44) στην Νάουσα οι εργάτριες Φανούλα και Ξανθίππη Ζέλιου και η Πόπη Ζέλιου νοσοκόμα στα πλαίσια της προληπτικής εκκαθάρισης πολιτικών αντιπάλων του ΚΚΕ.



26. δολοφονήθηκε (1/44) στην Νάουσα ο Κώστας Μαραγκός επειδή δεν έδωσε λεφτά γιά το ΚΚΕ.



27. δολοφονήθηκαν (2/44) στην Νάουσα οι εργάτριες αδελφές Τζίσμπαμ και οι εργάτες Α. και Δ. Δούδος επειδή ήταν «λακέδες της μπουρζουαζίας».



28. δολοφονήθηκε (31/3/44) ο τέως Δήμαρχος Ναούσης Θεόδωρος Λαναράς στα πλαίσια της προληπτικής εκκαθάρισης πολιτικών αντιπάλων του ΚΚΕ.



29. δολοφονήθηκαν (4/44) οι Σωτήριος Σέρμπος, Ρωξάνη Πάζη και Παναγιώτα Πάζη και ο αγροφύλακας Χαραλαμπίδης στα πλαίσια της προληπτικής εκκαθάρισης πολιτικών αντιπάλων του ΚΚΕ.



30. δολοφονήθηκε (6/44) η μαθήτρια της Δ Γυμνασίου Καλυψώ Λαφάρα επειδή αρνήθηκε να ενταχθεί στον ΕΛΑΣ.



31. δολοφονήθηκε (14/9/44) ο έμπορος Αστέριος Χατζηνώτας στα πλαίσια της προληπτικής εκκαθάρισης πολιτικών αντιπάλων του ΚΚΕ                                                                                                    ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ        ΕΔΩ    

Δεν υπάρχουν σχόλια: