Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Αζέροι οπαδοί για το ματς με τον Παναθηναϊκό: Να τσακίσουμε τους Έλληνες με τουρκικές σημαίες στο γήπεδο

alief1

Όλη η Ελλάδα οφείλει να σταθεί στο πλευρό του «τριφυλλιού»… Ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο Αζερμπαϊτζάν, επειδή άσκησε κριτική στην ανθελληνική συμπεριφορά αζέρου ποδοσφαιριστή που πανηγύρισε με τουρκική σημαία μέσα στην Λεμεσό!

Σε βαρύ κλίμα θα πραγματοποιηθεί στις 20 Αυγούστου ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την Καμπάλα του Αζερμπαϊτζάν για τα play off του Europa League. H δολοφονία του 30χρονου Αζέρου δημοσιογράφου Ρασίμ Αλίεφ, για ένα σχόλιο του στο Facebook, στοιχειώνει την Καμπάλα, αφού ηθικός αυτουργός του πρωτοφανούς εγκλήματος θεωρείται ο αρχηγός της ομάδας Γιαβίντ Χουσεΐνοφ, ο οποίος επέδειξε προκλητικότατη συμπεριφορά στους δύο αγώνες με τον Απόλλωνα Λεμεσού, τόσο στη Κύπρο όσο και στον επαναληπτικό στο Αζερμπαϊτζάν.
Ο Αλίεφ κριτίκαρε τον Χουσεΐνοφ γιατί πανηγύρισε με την τουρκική σημαία, προκαλώντας τους οπαδούς και τους παίκτες της κυπριακής ομάδας. Είχε προηγηθεί αισχρή χειρονομία του προς τους Κύπριους δημοσιογράφους στον πρώτο αγώνα στη Κύπρο. Η UEFA δεν τιμώρησε τον Χουσεΐνοφ για τη χειρονομία και στον επαναληπτικό αγώνα αυτός ξεπέρασε τα όρια. Η συμπεριφορά του ενόχλησε τον δημοσιογράφο Ρασίμ Αλίεφ, ο οποίος έγραψε στο Facebook: «Δεν θέλω τέτοιοι αγενείς άνθρωποι, που δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν, να εκπροσωπούν τη χώρα μου στην Ευρώπη».
Οι Αζέροι που είναι τουρκογενής λαός θεωρούν «εθνικό» καθήκον την αντιπαλότητα με τους Έλληνες. Σε σχόλια που κάνουν οπαδοί της Καμπάλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρουν ότι «θα πρέπει να πλημμυρίσουν το γήπεδο με τουρκικές σημαίες» και να «τσακίσουν τους Έλληνες όπως έκαναν και με τον Απόλλωνα Λεμεσού». Ο μεγαλύτερος κίνδυνος δημιουργείται για τον επαναληπτικό αγώνα στις 27 Αυγούστου στο Μπακού, καθώς στο πρώτο αγώνα στην Αθήνα αναμένεται οι Αζέροι οπαδοί της Καμπάλα να είναι λίγοι, οι οποίοι ενδεχομένως να ενισχυθούν και από Τούρκους. Ενδεικτική της κατάστασης είναι και η στάση Αζέρων βουλευτών, οι οποίοι σε δηλώσεις τους επέρριψαν την ευθύνη για τον θάνατο του Αλίεφ στον ίδιο τον δημοσιογράφο θεωρώντας ότι δεν θα έπρεπε να σχολιάσει την «φυσιολογική» στάση του Χουσεΐνοφ, ο οποίος έδειξε τη αγάπη του για τη Τουρκία.
pygmi.gr                         ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ     ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: