Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Μείωση μισθών βουλευτών υποσχέθηκε ο Τσίπρας... Όσο κατήργησε τα Μνημόνια, άλλο τόσο θα πραγματοποιήσει κι αυτό!


Μείωση μισθών βουλευτών υποσχέθηκε ο Τσίπρας... Όσο κατήργησε τα Μνημόνια, άλλο τόσο θα πραγματοποιήσει κι αυτό! Ένα από τα χοντροκομμένα ψεύδη που μεταχειρίστηκε ο Τσίπρας ούτως ώστε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την επαίσχυντη και προδοτική ψήφιση των μέτρων του Μνημονίου της Αριστεράς, ήταν η περίφημη δήλωση η οποία έτυχε ευρείας δημοσιότητας σχετικά με την πρόθεση μείωσης του βουλευτικού μισθού.
Όση προβολή όμως έλαβε η δήλωση προ της ψήφισης του Μνημονίου, άλλο τόσο σκοτάδι την κάλυψε κατόπιν της ψήφισής του. Στην πραγματικότητα, η τοποθέτηση Τσίπρα και η δημόσια έκφραση της πρόθεσης να μειώσει το μισθό της βουλευτικής αποζημίωσης, υπήρξε ένα πυροτέχνημα επικοινωνιακού χαρακτήρα με απειροελάχιστο κόστος για τα προκλητικά προνόμια των βουλευτών στην εξαιρετικά αμφίβολη περίπτωση να υλοποιηθεί.
Υπενθυμίζεται ότι, το 30% του βουλευτικού εισοδήματος υπόκειται σε μηδενικό φόρο, ενώ η βουλευτική αποζημίωση έχει αφορολόγητο της τάξεως του 25%. Κατά την περίπτωση λοιπόν στην οποία θα υλοποιούνταν η υπόσχεση Τσίπρα, οι βουλευτές θα έχαναν περί το 10% της ετήσιας ακαθάριστης αποζημίωσής τους, ήτοι περί τα 500 ευρώ το μήνα από τα περίπου 6.000 ευρώ που είναι η μηνιαία ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση. Δεν συνυπολογίζονται σ' αυτά τα έξοδα κίνησης (από 298 μέχρι 648 ευρώ), τα έξοδα οργάνωσης γραφείου (από 739 έως 936 ευρώ) και φυσικά προνόμια όπως τα βουλευτικά Ι.Χ. ή η διαμονή βουλευτών της περιφέρειας σε ξενοδοχεία (ή διάθεση ποσού 1.000 ευρώ για εκείνους που επιλέγουν διαμέρισμα) ή τα 104 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια κατ' έτος!
Επί της ουσίας, η πρόταση Τσίπρα υπήρξε ένα φτηνιάρικο και πολιτικάντικης υφής κακέκτυπο της ξεκάθαρης και σαφούς πολιτικής πρότασης της Χρυσής Αυγής, επί των βουλευτικών προνομίων. Η από έτους 2012 επίσημη διακήρυξη του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, έχει ως εξής:
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ: Οι βουλευτές να μειωθούν σε 200 και να συνταξιοδοτούνται από τα επαγγελματικά τους ταμεία. Καταργούνται όλες οι ασυλίες και τα προνόμια βουλευτών και υπουργών. Γενναία μείωση στο σύνολο των αποδοχών τους. Τα κόμματα δεν θα χρηματοδοτούνται από το δημόσιο και θα ελέγχονται τα οικονομικά τους.
Είναι συνεπώς αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι όσο κατάργησε τα Μνημόνια ο Τσίπρας, άλλο τόσο θα καταργήσει και τα προκλητικά προνόμια των βουλευτών που εξακολουθούν να πλουτίζουν εν μέσω πενταετούς (και έπεται πολυετής συνέχεια) οικονομικής αφαίμαξης Ελλήνων πολιτών και ελληνικών επιχειρήσεων.
Αντί λοιπόν να μεταχειρίζεται επικοινωνιακού χαρακτήρα πυροτεχνήματα ο Τσίπρας προκειμένου να προβάλλει εαυτόν ως φορέα της πολιτικής κάθαρσης, τον προκαλούμε να αφήσει τα λόγια και να περάσει στις πράξεις: εάν επιθυμεί πολιτική κάθαρση και διαφάνεια, να απαιτήσει τον έλεγχο των ταμείων των κομμάτων από το ΣΔΟΕ.
Η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο πολιτικό κόμμα που ελέγχθηκε πολλάκις από τη συγκεκριμένη οικονομική υπηρεσία, πορίσματα της οποίας πιστοποιούν ότι το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών είναι το μοναδικό ΚΑΘΑΡΟ πολιτικό κόμμα.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κύριε Τσίπρα και τσανακογλείφτες στρατευμένοι δημοσιογράφοι!
Ευάγγελος Καρακώστα

        ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: