Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Μόνο 150 από τις 2062 υποθέσεις της Λίστας Λαγκάρντ βρίσκονται υπό διερεύνηση - Δείτε το γιατί...


     
Μόνο 150 από τις 2062 υποθέσεις της Λίστας Λαγκάρντ βρίσκονται υπό διερεύνηση - Δείτε το γιατί...
Η λίστα Λαγκάρντ βρίσκεται στα χέρια των ελληνικών αρχών εδώ και χρόνια. Περιλαμβάνει χιλιάδες υποθέσεις, συγκεκριμένα 2062, όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ, εντός των οποίων υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα που μπορεί να εισπραχθεί από τους μηχανισμούς του κράτους.
Παρά την επιτακτική ανάγκη της άμεσης διερεύνησης όλων των υποθέσεων και της διαλεύκανσης τόσο του ποινικού, όσο και του πολιτικού μέρους της όλη υπόθεσης, όπως μαρτυρά ο υπηρεσιακός υπουργός οικονομικών δεν έχει γίνει τίποτα. Συγκεκριμένα μιλώντας στο Mega είπε: «Ξέρω ότι είναι 2.062 περιπτώσεις, πολλές εκ των οποίων ελέγχονται και για άλλα πράγματα. Από αυτές, έχουν ελεγχθεί λιγότερες από 150 μέχρι σήμερα. Ελπίζω μετά τις 20 του μηνός να μπορώ να μιλήσω για τη λίστα Λαγκάρντ. Αν είχαμε αντιγράψει το παράδειγμα της Γερμανίας, τα λεφτά θα ήταν στο ταμείο»
Γιατί, όμως, δεν προχωρά η όλη υπόθεση; Γνωρίζαμε έως τώρα ότι η ΝΔ έκανε τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να σταματήσει τις έρευνες, προκειμένου να μην αποκαλυφθούν οι ανθρώποι της, όπως ο Παπασταύρου, τον οποίο πολλάκις επεχείρησε να σώσει. Το ίδιο και το Πασόκ, αφού πολλά ονόματα της εγκληματικής οργάνωσης με τον πράσινο μανδύα πολιτικού κόμματος, βρίσκονται σε αυτή τη λίστα.

Αυτά ήταν λίγο πολύ γνωστά. Τώρα μαθαίνουμε, λοιπόν, και τους λόγους για τους οποίους δεν προχώρησε η διερεύνηση της υπόθεση επί συγκυβερνήσεως Σανέλ. Όπως διαβάζουμε, λοιπόν, ο Τσίπρας πέρασε τις διακοπές του στο εξοχικό, ενός εκ των «ενοίκων» της Λίστας Λαγκάρντ. Συγκεκριμένα, ο λόγος για τον επιχειρηματία Μαρτίνο, ο οποίος είναι στη λίστα Λαγκάρντ.

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια: