Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Συνδρομή Στρατού Ξηράς για την Αντιμετώπιση των Φυσικών Καταστροφών στη νήσο Σκόπελο


Συνδρομή Στρατού Ξηράς για την Αντιμετώπιση των Φυσικών Καταστροφών στη νήσο Σκόπελο
Μετά από εντολή του Υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν πρόσφατα από τις καταστροφικές συνέπειες των καταιγίδων που έπληξαν τη νήσο Σκόπελο.
Ειδικότερα ο Στρατός Ξηράς, από 24 Σεπτεμβρίου 2015, διέθεσε Κλιμάκιο Μηχανικού, αποτελούμενο από προσωπικό του 730 Τάγματος Μηχανικού και του 32 Λόχου Μηχανικού με 8 Μηχανήματα Μηχανικού (2 Ισοπεδωτικές Γαιών, 2 Φορτωτές – Εκσκαφείς Τάφρου, 3 Ανατρεπόμενα Οχήματα, 1 Όχημα Γενικής Χρήσεως με Υδροφόρο), επιχειρούν προς αποκατάσταση του οδικού δικτύου της νήσου, υποδομών στο χώρο του λιμανιού και στο χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ).
Ειδικότερα, το Κλιμάκιο Μηχανικού έχει εκτελέσει εργασίες αποκατάστασης:
    - της επαρχιακής οδού πόλης ΣΚΟΠΕΛΟΥ – χωρίο ΣΤΑΦΥΛΟΣ – χωρίο ΑΓΝΩΝΤΑ.
    - του ΧΥΤΑ στην περιοχή ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ.
    - των υποδομών του λιμανιού ΣΚΟΠΕΛΟΥ.
Επιπρόσθετα, διανοίχθηκε χωματόδρομος συνολικού μήκους 30 χιλιομέτρων  ο οποίος οδηγεί στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ για την πρόσβαση συνεργείου του ΟΤΕ για την αποκατάσταση τηλεπικοινωνιακών βλαβών, ενώ ταυτόχρονα μεταφέρθηκαν και στρώθηκαν αδρανή υλικά για τη διάνοιξη του φραγμένου από τις κατολισθήσεις δρομολογίου από το χωρίο ΑΓΝΩΝΤΑ στο λιμάνι ΣΚΟΠΕΛΟΥ.
Οι εργασίες του Κλιμακίου Μηχανικού στη νήσο ΣΚΟΠΕΛΟ συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: