Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Σύριος Υφ.ΥΠΕΞ: για την έκρηξη του μεταναστευτικού ευθύνεται η Τουρκία εκδικήθηκε τις άλλες χώρες που δεν την στήριξαν για zone tampon ……..


Meqdad
O Yφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Fayçal Meqdad σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «al-Mayadeen»  έκανε μια βαρυσήμαντη εκτίμηση σε σχέση με το μεταναστευτικό. ”Η Τουρκία έκανε να εκραγεί το το πρόβλημα των μεταναστών για να εκδικηθεί όλες τις χώρες που δεν υποστήριξαν την πολιτική της για τη δημιουργία μιας zone tampon στο Βορρά της Συρίας”, δήλωσε με καταγγελτικό τρόπο ο Meqdad, για να προσθέσει ότι οι Ευρωπαίοι οφέιλουν να ζητήσουν εξηγήσεις από την τουρκική κυβέρνηση και τις άλλες κυβερνήσεις που συνέβαλαν στην πλαστογράφηση διαβατηρίων.

Δήλωσε ότι η Ρωσία είναι προσκολημμένη στις αρχές των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Δικαίου.  Τόνισε ότι η υποστήριξη της Ρωσίας στο συριακό στρατό μόνη δύναμη απαοτελεσματική επί συραικού εδάφους προορίζεται να ενδυναμώσει την αντιτρομοκρατική μάχη και υπογράμμισε ότι οι ρωσοσυριακές σχέσεις είναι δυνατές και ότι η ρωσική στρατιωτική υποστήριξη είναι ανάλογη αυτών των σχέσεων και των συμφωνιών που έχουν γίνει.
«Η μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι μια απόλυτη προτεραιότητα και αυτοί που αμελούν για αυτήν ντην πραγματίκοτητα χάνουν το χρόνο τους και ευνοούν την επέκταση της τρομοκρατίας σε ολόκληρον τον κόσμο.»Για τη θέση και στάση του μαναρχικού καθεστώτος των Al Saoud ο  Maqdad σημείωσε ότι ο ρόλος της Σ Αραβίας έγινε θανάσιμος για το αραβικό γένος.
Αναφορικά με το σχέδιο του ειδικού επιτρόπου του ΟΗΕ για Συρία του Staffan de Mistura ο Meqdad εξήγησε ότι η συριακή κυβέρνηση θα πάρει την απόφασή της εν ενθέτω χρόνω διαβεβαιώνοντας ότι είναι πάιθανο να συζητήσει το συριακό με ένα μέρος ή κόμμα μη συριακό.
”Η νίκη της Συρίας είναι μια νίκη για όλους τους λαούς του κόσμου ” συμπέρανε επιγραμματικά ο Meqdad. Sana 20/9/15
www.dimpenews.com                 ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ     ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: