Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Οι σχέσεις του Σύριζα με το ΚΚΕ εσωτερικού και τον Νικολάι Τσαουσέσκου


 
Οι σχέσεις του Σύριζα με το ΚΚΕ εσωτερικού και τον Νικολάι Τσαουσέσκου
Ιστορική συζήτηση διεξήχθη χθες μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, και του προέδρου της Βουλή, Ν. Βούτση, σχετικώς με τις σχέσεις του πάλαι ποτέ ΚΚΕ εσ. με το απεχθές κομμουνιστικό καθεστώς του Νικολάι Τσαουσέσκου στην «Λαϊκή Δημοκρατία» της Ρουμανίας.
Η μαθηματική λογική προστάζει ότι αν το Α σχετίζεται με το Β και αντιστοίχως με το Γ, τότε αυτομάτως έχει αποδειχτεί η ύπαρξη μίας σχέσεως μεταξύ του Β και του Γ. Ακολουθώντας αυτή την λογική θα καταδείξουμε τις σχέσεις του Σύριζα με το ΚΚΕ εσ. και ακολούθως τις σχέσεις του ΚΚΕ εσ. με την Ρουμανία του Τσαουσέσκου.
Σχέσεις του ΚΚΕ εσ. με την Ρουμανία του Τσαουσέσκου
Από κείμενο του Βασίλη Κωτούλα στην εφημερίδα «Εποχή» της ΑΚΟΑ, συνιστώσας του Σύριζα: «Το ΚΚΕ εσ. είχε οικονομική βοήθεια από εράνους που κάνανε εκεί οι σύντροφοί μας και ο Τσαουσέσκου βοήθησε την «Αυγή» με χαρτί που προσφέρθηκε με μεγάλη έκπτωση. Αυτό σε τίποτα δεν περιόριζε την αυτονομία του ΚΚΕ εσ.»
Από άρθρο του Η. Κανέλλη στην εφημερίδα «Τα Νέα» στις 13 Οκτωβρίου 2015: «Μετά την διάσπαση του ΚΚΕ, το γραφείο Εσωτερικού, μετέπειτα ΚΚΕ εσωτερικού, έκοψε κάθε σχέση με όλες τις κομμουνιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, πλην της Ρουμανίας του Τσαουσέσκου – από την οποία προμηθευόταν τζάμπα χαρτί για την κομματική εφημερίδα και με την οποία είχε, εκτός των άλλων, και πολιτιστικές ανταλλαγές: έστελνε νεολαίους του κόμματος για σπουδές στο Βουκουρέστι και στην Τιμοσοάρα»
Από συνέντευξη του Γρηγόρη Φαράκου σχετικά με την 12η Ολομέλεια στο Βουκουρέστι: «Τα περισσότερα ηγετικά στελέχη στην Ελλάδα γνώριζαν, σε μεγάλο βαθμό, τις διεργασίες αυτές, που είχαν ξεκινήσει πριν μερικά χρόνια. Πολλοί που, για κάποιο δικό τους λόγο ή με υπόδειξη της ηγεσίας, ταξίδευαν στο εξωτερικό συναντιόνταν με μέλη ή εκπροσώπους του Πολιτικού Γραφείου και ενημερώνονταν για όλες ή τις περισσότερες από τις εξελίξεις που συντελούνταν στους κόλπους της ηγεσίας.»
Σχέσεις του ΚΚΕ εσ. με τον Σύριζα
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας Εσωτερικού (ΚΚΕ εσωτ.) υπήρξε ελληνικό πολιτικό κόμμα της Αριστεράς, που προήλθε από τη διάσπαση του ενιαίου ΚΚΕ μετά το Φεβρουάριο του 1968 και την 12η Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ που συνήλθε στη Βουδαπέστη. Στο 4ο Συνέδριό του, το Μάιο του 1986, αποφασίστηκε η ίδρυση ενός νέου φορέα της αριστεράς και μερικούς μήνες μετά το κόμμα διασπάστηκε. Έτσι προέκυψαν η «Ελληνική Αριστερά» (Ε.ΑΡ.), που συγκέντρωσε την πλειοψηφία, και το ΚΚΕ εσωτερικού - Ανανεωτική Αριστερά. Στις βουλευτικές εκλογές του 1989 η Ε.ΑΡ. συμμετείχε στον «Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου», δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μπορούμε, λοιπόν, να αναφωνήσουμε ὅπερ ἔδει δεῖξαι που θα έλεγε και ο Ευκλείδης!
Υ.Γ. Στην φωτογραφία φαίνονται από αριστερά προς τα δεξιά οι: Μανώλης Γλέζος, Ηλίας Ηλίου, Νικολάι Τσαουσέσκου

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ       εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: