Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Σνόουντεν: Το σύστημα χρησιμοποιεί διάσημους για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη

prison7156
Ο πρώην πράκτορας της CIA και της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, προειδοποίησε σε συνέντευξη του πως η δημοσιογραφία ουδέποτε ήταν τόσο ελεγχόμενη όσο στις μέρες μας
Ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος στις ΗΠΑ, ο οποίος έχει μιλήσει και για την απάτη της υπερθέρμανσης του πλανήτη, πρόσθεσε πως μετά την 11η Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ ο Τύπος έγινε εργαλείο προώθησης των θέσεων της κυβέρνησης και των ελίτ.
Επιπλέον ο Σνοόουντεν βλέπει τεράστιο κίνδυνο στα social media καθώς χρησιμοποιούνται όλο και περισσότεροι διάσημοι για να χειραγωγήσουν τις μάζες.
Έκανε μάλιστα λόγια για κατευθυνόμενες θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες απομακρύνουν τον κόσμο από την πραγματική, συμπληρώνουμε εμείς.
Τονίζει δε ότι χωρίς καμία απόδειξη αυτές οι θεωρίες υιοθετούνται από το κοινό άκριτα, οι διάσημοι κάθε χώρου διαμορφώνουν κατεύθυνση χωρίς κανείς να αναρωτιέται για την εγκυρότητα των λεγομένων τους.
«Αυτό στην πραγματικότητα είναι ένας τρόπος που βρήκαν νέους παίκτες στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης, που στην πραγματικότητα είναι πράκτορες και το κοινό τους πιστεύει, ενώ έτσι κοντρολάρουν το δημόσιο διάλογο στα ΜΜΕ» κατέληξε.
Toμέας ενημέρωσης prisonplanet.gr              ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ     ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: