Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

ΤΟ… ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΟΥΚΟΥΕ ΚΑΙ Ο «ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ» ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ… «ΗΡΩΑΣ»




Τέτοιες μέρες του Αυγούστου του 1954, έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος ο κομμουνιστής Πλουμπίδης (κομματικό ψευδώνυμο «Μπάρμπας»), για παράβαση του νόμου περί κατασκοπείας.
Νωρίτερα, ο Πλουμπίδης είχε «εκτελεστεί» από το ΚΚΕ. Στη συνεδρίαση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που έγινε στις 25/7/1952, ελήφθη απόφαση «Για τον Νίκο Πλουμπίδη (Μπάρμπα)», στην οποία ο εν λόγω χαρακτηριζόταν «πράκτορας», «χαφιές», «προδότης», «παλιός προβοκάτορας» κ.λπ., η δε επιστολή του στον τύπο, με την οποία αναλάμβανε ολόκληρη την ευθύνη της καθοδήγησης του παράνομου μηχανισμού (αθωώνοντας τον Μπελογιάννη…) «κατασκεύασμα της Ασφάλειας». Μετά την εκτέλεσή του, οι κουκουέδες διέδιδαν ότι στην πραγματικότητα… δεν εκτελέστηκε, αλλά πως του έχουν δώσει άλλη ταυτότητα και τον έχουν στείλει στην Αμερική, για να «ξεκοκαλίσει» τα «αργύρια της προδοσίας του».
Στην εποχή μας, ακολουθώντας την τακτική «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», το ΚΚΕ έχει «αποκαταστήσει» τον Πλουμπίδη, όπως έχει «αποκαταστήσει» και τον Ζαχαριάδη, που τον είχε βγάλει «πράκτορα» και «χαφιέ»!              ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: