Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Οι νέοι κανόνες εμπλοκής της Ρωσίας στη Συρία αλλάζουν τη γεωπολιτική σκακιέρα

Φραγκούλης Φράγκος


Η αποχώρηση των χερσαίων δυνάμεων των  ΗΠΑ απο τη Συρία έχει αρνητικές συνέπειες στην Ανατολική Μεσόγειο, που ασφαλώς επηρεάζουν Κύπρο και Ελλάδα.
Η ομαλότητα θα επανέλθει στη Συρία, όταν υποχρεωτικά η Ρωσία του Πούτιν με το πρόσχημα, ότι στηρίζει τον πρόεδρο Άσαντ, θα ευθυγραμμισθεί με την Γαλλία στην προστασία των Κούρδων, άρα της εδαφικής ακεραιότητας της δορυφόρου Συρίας, που ασφαλώς θα τους φέρει σε σύγκρουση με την Τουρκία του Ερντογάν..
Το παιχνίδι της Αγκυρας με την αγορά των S-400 απο τη Ρωσία εκτιμάται, ότι παίρνει τέλος με την  αγορά των Patriots απο τις ΗΠΑ.
Έτσι εξηγείται η εγκατάλειψη των Κούρδων της Συρίας απο την Ουάσιγκτον  στις ορέξεις των ΤΕΔ (Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων), που υποτίθεται έλαβαν εντολή απο τον Τραμπ να συντρίψουν τα υπολείμματα της ISIS...
Πρόδηλο ότι είναι καθαρά εμπορική πράξη, για  τόνωση της ελλειμματικής πολεμικής βιομηχανίας της Αμερικής που δέχεται πλήγμα απο την καθυστέρηση παραλαβής των 100 αεροσκαφών  F-35  απο την Άγκυρα και την επικείμενη αγορά τουλάχιστον 16 αεροσκάφη F-35Β βραχείας απογείωσης/προσνήωσης και κάθετου προσγείωσης/προσνήωσης για το νεότευκτο αεροπλανοφόρο “TGS-ANADOLU”
 Η διασφάλιση της ειρήνης στη Συρία θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για το 10% περίπου των Ορθοδόξων Χριστιανών της Συρίας του εξόριστου Πατριαρχείου της Αντιοχείας στη Δαμασκό, που όπως αποκαλύπτουν οι Γκρίζοι Λύκοι του MHP (Milli Halk Parrisi) του Κόμματος της Εθνικιστικής Δρασης,  το 4%  είναι ελληνικής καταγωγής...
Ως είναι γνωστόν, το ελληνικό ΥΠΕΞ διαχρονικά δεν έχει επιδείξει ενδιαφέρον, όπως αντιστοίχως και για τον Ελληνισμό και τους Ορθοδόξους της Βορείου Ηπείρου, της Κωνσταντινούπολης - Ίμβρου και Τενέδου..
Η Συρία δεν είναι Βαλκάνια,  αλλά Μέση Ανατολή, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η Μόσχα έχει γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή.
Έτσι μόνο μπορεί να εξηγηθεί η παρελκυστική πολιτική της προκειμένου να ορισθεί συνάντηση και να αποδεχθεί την τουρκική διπλωματική αντιπροσωπεία στη Μόσχα  ως ισότιμο συνομιλητή, για το μέλλον των κατοικούντων στην Συρία  Αλεβήδων, Σουνιτών, Κούρδων κλπ.).
  *Ο Φραγκούλης Φράγκος είναι στρατηγός ε.α. πρώην Α/ΓΕΣ και πλέον επίτιμος /ΑΓΕΣ                                        ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: