Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Τελετή Αποφοίτησης νέων Στρατονόμων 2019 ΕΣΣΟ



     Η τελετή αποφοίτησης των Νέων Στρατονόμων της 2019 ΕΣΣΟ, πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2019, στην έδρα της Διοίκησης Στρατονομίας στο Στρατόπεδο “ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ”, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, εκπροσώπων πολιτειακών αρχών, της ιεραρχίας της Εθνικής Φρουράς, συγγενών και φίλων των Νέων ΣΝ.
     Τα αποφοιτήρια στους νέους Στρατονόμους απένειμαν οι Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο Υπαρχηγός της ΕΦ Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου και ο Διοικητής της Διοίκησης Στρατονομίας Συνταγματάρχης (ΠΖ) Στέλιος Στυλιανού.
     Ο Διοικητής ΔΣΝ στην ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής ανέφερε ότι μετά από μια εκπαίδευση, η οποία αποτελεί την πιο μακρά σε διάρκεια από τις εκπαιδεύσεις όλων των Όπλων και Σωμάτων της ΕΦ, οι Νέοι Στρατονόμοι κατέβαλλαν τεράστια προσπάθεια και επάξια εντάσσονται στην μεγάλη οικογένεια της ΣΝ.
     Επιπλέον συνεχάρη τους γονείς των Νέων Στρατονόμων, οι οποίοι ανέθρεψαν τα παιδιά τους με ιδανικά και αξίες, με αποτέλεσμα να επιλέξουν να ακολουθήσουν το δύσκολο αλλά γεμάτο υπερηφάνεια δρόμο της ζωής του Στρατονόμου κατά την διάρκεια της θητείας τους.
     Κλείνοντας ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες του Κράτους οι οποίες υποβοήθησαν στο έργο και στην εκπαίδευση των νέων Στρατονόμων, όπως το Τμήμα της Τροχαίας και της ΜΜΑΔ της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου και τον ΚΟΑ.
     Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυναςσυνεχάρη τους νέους στρατονόμους που κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη εκπαίδευση και να φτάσουν στη σημερινή κορύφωση της σοβαρής και συνεχούς προσπάθειας που κατέβαλαν το προηγούμενο διάστημα καθώς και τον Διοικητή και το εκπαιδευτικό προσωπικό της στρατονομίας το οποίο με αίσθημα ευθύνης έφεραν σε πέρας την αποστολή που τους ανατέθηκε.
     Κάλεσε τους νέους στρατονόμους να αισθάνονται υπερήφανοι που φέρουν την στολή του στρατονόμου και ότι αποτελούν μέρος των επίλεκτων της κοινωνίας, ενώ απευθυνόμενος στους γονείς τους, τούς συνεχάρη για το ήθος που επέδειξαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα κατά το διάστημα της εκπαίδευσής τους προτρέποντάς τους παράλληλα να αισθάνονται περήφανοι που τα παιδιά τους ανήκουν στην τιμημένη οικογένεια της Στρατονομίας.
     Υπογράμμισε τη σημασία των εννοιών “Νόμος, Τάξη, Πειθαρχία”, λέξεις που αντικατοπτρίζουν τον κώδικα του ενσυνείδητου στρατονόμου και αποτελούν απαραίτητα στοιχεία της επίτευξης της αποστολής της ΕΦ, εστιάζοντας στο γεγονός ότι οι παραπάνω λέξεις θα πρέπει να αποτελέσουν τρόπο ζωής τους, προκειμένου στη συνέχεια να μπορέσουν να συμβάλλουν στη διαφύλαξή τους από το σύνολο της ΕΦ.
     Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι νέοι Στρατονόμοι  πραγματοποίησαν επιδείξεις ασκήσεων ακριβείας, σωματικής αγωγής, πολεμικών τεχνών, κίνησης δίκυκλων και προστασίας υψηλών προσώπων, διέλευσης στίβου μάχης και καταστολής όχλου,  αποδεικνύοντας τις ικανότητες τους, το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ηθικού τους, με αποτέλεσμα να αποσπάσουν το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.

         ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ     ΕΔΩ
    

Δεν υπάρχουν σχόλια: