Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Τελετή Απόλυσης Εθνοφυλάκων Κλάσης 1987 και παλαιοτέρων



Στις 22 Ιανουαρίου 2020, διεξήχθη η τελετή απόλυσης των Εθνοφυλάκων Κλάσεως 1987 και παλαιοτέρων, οι οποίοι προέρχονται από 14 Τάγματα Εθνοφυλακής, στο Στρατόπεδο «ΧΡ.ΣΑΜΑΡΑ». Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αποδοθεί από την Πολιτεία και την Εθνική Φρουρά, η οφειλόμενη αναγνώριση στους Εθνοφύλακες που υπηρέτησαν την ΕΦ και την πατρίδα τους για δεκαετίες.
Στην τελετή παρευρέθηκε ο Αρχηγός της ΕΦ Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, Διοικητές Διευθύνσεων – Διοικήσεων του ΓΕΕΦ, συγγενείς των Εθνοφυλάκων και λοιποί προσκεκλημένοι.
Στον χαιρετισμό του ο Στρατηγός Λεοντάρης, ανέφερε ότι η σημερινή τελετή αποτελεί την επίσημη εκδήλωση ηθικής επιβράβευσης για την προσφορά των Εθνοφυλάκων στην Κύπρο και ότι στο πρόσωπό τους τιμάται το αγαθό και το ήθος. Συνέχισε επισημαίνοντας ότι στο πρόσωπό των Εθνοφυλάκων τιμάται διαχρονικά ο Έλληνας Κύπριος Στρατιώτης και Αξιωματικός που υπηρέτησε στο μετερίζι του χρέους και του καθήκοντος.
Στην αντιφώνησή του ο Εθνοφύλακας Ταγματάρχης Οικονομίδης Ματθαίος, ανέφερε ότι είναι με αισθήματα ανυπόκριτης συγκίνησης που αποχαιρετούν την ΕΦ από τον προμαχώνα της Εθνοφυλακής, την οποία ευόρκως υπηρέτησαν σε καιρούς δυσοίωνους και αποκαρδιωτικούς. Απευθυνόμενος προς τον Αρχηγό της ΕΦ και τους Αξιωματικούς με τους οποίους συνεργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, πρόσθεσε ότι τους οφείλουν χάριτες για τη μεγάλη ευκαιρία που τους πρόσφεραν να υπηρετήσουν στην ΕΦ και τους διαβεβαίωσαν πως δεν θα επιτρέψουν στο χρόνο να αποφλοιώσει το σθένος και το δυναμισμό τους και ότι παραμένουν ανένδοτοι κι ορθοί, ακοίμητοι φρουροί της Πατρίδας, πλάι στους Αθάνατους Νεκρούς μας.
Κατά τη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκε στους Εθνοφύλακες το Απολυτήριο Ευδόκιμης Υπηρεσίας ως ελάχιστο δείγμα τιμής και αναγνώρισης.
[ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Α/ΓΕΕΦ]
[ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ (ΕΘΝ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ]


              ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ
                       24/01/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: