Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Ποιος ήταν ο «στρατηγός σκιά» φόβος και τρόμος των τζιχαντιστών

Νίκος Χειλαδάκης


Ποιος είναι ο Ιρανός στρατηγός που δολοφόνησαν οι Αμερικανοί και γιατί «ενοχλούσε» κάποιους στην Δύση και έπρεπε να εξοντωθεί, με τον κίνδυνο όμως της μεγάλης έκρηξης στην Μέση Ανατολή και όχι μόνο.
Ένας Ιρανός αντιστράτηγος που έχει το ψευδώνυμο «ο στρατηγός -σκιά», είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των αντιπάλων του και είχε κλέψει την παράσταση στον εμφύλιο της Συρίας όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ίδια τα τουρκικά μέσα, πολεμώντας στο πλευρό του προέδρου Άσαντ και κατατροπώνοντας τους Τζιχαντιστές και τους συμμάχους τους Τουρκομάνους και Τούρκους.
Ο αντιστράτηγος αυτός δεν ήταν άλλος από τον Ιρανό, Kasim Süleymani,  διοικητή της λεγόμενης Ταξιαρχίας της Ιερουσαλήμ, ένα επίλεκτο ιρανικό στρατιωτικό σώμα των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες από τον τουρκικό τύπο, ο   Kasim Süleymani είχε έρθει στην Συρία και πολεμούσε στο πλευρό του Άσαντ και μάλιστα πρωτοστάτησε σε εφόδους που είχαν σαν αποτέλεσμα την άτακτη υποχώρηση των Τζιχαντιστών στο μέτωπο του Χαλεπιού.
Ο εν λόγω Ιρανός στρατηγός είχε γίνει θέμα και στον δυτικό τύπο, (πρωτοσέλιδο στο newsweek), σαν ένας από τους πιο δυναμικούς και μυστήριους στρατηγούς του Ιράν, από τους άσπονδους εχθρούς των ΗΠΑ και της Τουρκίας.
Σημειωτέον ότι ο τουρκικός τύπος είχε γράψει πω ο Kasim Süleymani   είχε επισκεφτεί και την Μόσχα και είχε επαφές με τον ίδιο τον πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν και με την ηγεσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Νίκος Χειλαδάκης είναι Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος            ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ     ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: