Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Έτοιμη για δοκιμές στη θάλασσα η πυραυλάκατος “ΒΛΑΧΑΚΟΣ”


Έτοιμη για δοκιμές στη θάλασσα η πυραυλάκατος “ΒΛΑΧΑΚΟΣ”

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να βγει από το υπόστεγο των ναυπηγείων Ελευσίνας και να πέσει στα νερά του Σαρωνικού για τις πρώτες εν πλω δοκιμές η έβδομη πυραυλάκατος κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ ή αλλιώς SUPER VITA.

Πρόκειται για ένα ακόμη Σκάφος Κατευθυνόμενων Βλημάτων, το οποίο διαθέτει τεράστια ως προς το μέγεθός του ισχύ πυρός σχεδόν όση οι φρεγάτες του Στόλου αλλά πλεονεκτήματα τα οποία το καθιστούν “φόβο και τρόμο” στο θαλάσσιο περιβάλλον του Αιγαίου.
Η διαμόρφωση του πλοίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί αφού ήδη τοποθετήθηκε όλος ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός όπως το υπερσύγχρονο τακτικό σύστημα μάχης TACTICOS, τα πυροβόλα OTOBREDA και το αντιπυραυλικό σύστημα RAM.
Εκκρεμεί μόνο η τοποθέτηση των εκτοξευτών για τους “φονικούς” πυραύλους EXOCET block 3, με βεληνεκές που αγγίζει τα 180 χιλιόμετρα.
Η έβδομη πυραυλάκατος είναι και η τελευταία της κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ η οποία κατασκευάζεται στα ναυπηγεία της Ελευσίνας. Η αγωνία των εργαζομένων οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για παραδώσουν τα πλοία στον Στόλο ήδη “χτυπά κόκκινο” καθώς η επόμενη ημέρα παραμένει αβέβαιη.
Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr            ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: