Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Νέες φρεγάτες για το ΠΝ: Εξετάζοντας τη προοπτική των Αμερικανικών Fremm


/, Ελλάδα, Κεντρικά, Προτεινόμενα/Νέες φρεγάτες για το ΠΝ: Εξετάζοντας τη προοπτική των Αμερικανικών Fremm
Οι τελευταίες εξελίξεις στις ΗΠΑ σηματοδοτούν νέες εξοπλιστικές ευκαιρίες και επιλογές για το ΠΝ. Όπως έγινε γνωστό το Ναυτικό των ΗΠΑ επέλεξε την Ιταλική Ficantieri και τη σχεδίαση που βασίζεται πάνω στην Ιταλική Fremm φυσικά με τις ανάλογες αμερικανικές παρεμβάσεις (όπλα, αισθητήρες, τακτικό σύστημα κτλ). Τα νέα δεδομένα δημιουργούν μια πολύ αξιόλογη σχεδίαση που κάλλιστα θα μπορούσε να επιλεγεί ως η νέα φρεγάτα για το ΠΝ. Το πρόγραμμα διεκδικούσαν τέσσερις εταιρίες: Η Austal, η Fincantieri, η General Dynamics Bath Iron Works και η Ingalls Shipbuilding. Η Lockheed Martin τελικά αποφάσισε να μη συμμετάσχει στο πρόγραμμα.
Οι ΗΠΑ το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν προτείνει την LCS για το ΠΝ, σχεδίαση η οποία είναι σαφώς υποδεέστερη των νέων φρεγατών του προγράμματος FFG(X). Η τελευταία δημιουργεί μια σοβαρή εναλλακτική απέναντι στις γαλλικές φρεγάτες Belharra αν και οι Αμερικανικές Fremm είναι πλοία μεγαλύτερου εκτοπίσματος. Όμως σε κάθε περίπτωση αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή ως νέα φρεγάτα ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του ΠΝ για ένα σύγχρονο πλοίο με μεγάλο φορτίο βλημάτων, σύγχρονο ραντάρ και συγκρότημα αισθητήρων καθώς και βλήματα ικανά να καλύψουν τη πάγια απαίτηση του ΠΝ για αεράμυνα περιοχής.
Ιδιαίτερα εντπυωσιακό το οπλικό του φορτίο: 32 κελιά σε εκτοξευτή ΜΚ41 και 16 αντιπλοϊκά βλήματα σε συνδιασμό με RAM για εγγύς άμυνα!             ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ  https://defencereview.gr/nees-fregates-gia-to-pn-exetazontas-ti/

Δεν υπάρχουν σχόλια: