Κυριακή 17 Μαΐου 2020

{From Leonidas Koumakis} ΣΚΑΙ, «Φτερωτός Θεός» και… Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!




Leonidas Koumakis




προς κρυφή κοιν.: PRESS-BL


ΣΚΑΙ, «Φτερωτός Θεός» και… Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!


Από την Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 ο Σκάι αλλάζει το πρόγραμμά του. Από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 11 περίπου το βράδυ, στις 6 αυτές ώρες υψηλής τηλεθέασης ο Σκάι θα ακούγεται 50% περίπου στα τούρκικα και 50% περίπου στα ελληνικά. Δηλαδή μισά-μισά. Η εξήγηση είναι απλή: τρείς περίπου ώρες πρόγραμμα μεταδόσεων στην τουρκική γλώσσα και τρείς ώρες περίπου πρόγραμμα μεταδόσεων στην ελληνική γλώσσα.
Οι τρείς ώρες μεταδόσεων στην τουρκική γλώσσα θα καλύπτονται με δύο σήριαλ εκ των οποίων το ένα ήδη μεταδίδεται καθημερινά από τις 9.30 το βράδυ έως τις 11.30 περίπου και εκπληρώνει όλες τις προϋποθέσεις της τουρκοσειράς - βιτρίνας. «Αντιγράφει» μια αντίστοιχη αμερικανική και νοτιοκορεάτικη παραγωγή, προσαρμοσμένη στον κατάλογο οδηγιών της προπαγάνδας των ισλαμιστών – π.χ. στην τούρκική εκδοχή βλέπει κανείς μικρές τουρκικές σημαίες στην υποδοχή ενός υπερπολυτελούς νοσοκομείου το οποίο υποτίθεται πως είναι προσιτό σε κάθε Τούρκο, σε γραφεία καθηγητών, στην αίθουσα συσκέψεων των γιατρών κ.ο.κ.ε. για την «επιστημονική» υποβολή, στο υποσυνείδητο του θεατή, της τουρκικής «ήπιας ισχύος».
Η νέα σειρά που προστίθεται στο πρόγραμμα του Σκάι προέρχεται από το παρελθόν. Ο «Φτερωτός Θεός» είναι ένα εξαιρετικό παραμύθι και ταυτόχρονα ένα τέλειο δείγμα της τουρκοσειράς - βιτρίνα :
Η τεχνική αρτιότητα σε υψηλά επίπεδα, όλοι οι πρωταγωνιστές συμπαθέστατοι και οικείοι, όπως και όλοι οι χαρακτήρες της σειράς (οι κακοί βέβαια παραείναι κακοί ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά κατά την διάρκεια του σήριαλ) και η υπόθεση πολύ απλοϊκή: Ο πλούσιος, πετυχημένος νέος που ερωτεύεται την πτωχή μεν πανέμορφη και πανέξυπνη δε εργαζόμενη στην επιχείρηση του, την οποία μετά από πολλές περιπέτειες και επεισόδια θα επιχειρήσει να παντρευτεί αλλά την μία θα τον προλάβει ο αδελφός του που θα παντρευτεί την αδελφή της αγαπημένης του, την άλλη θα τους χωρίσει (προσωρινά βέβαια) ένας ακόμα μεγάλος τσακωμός, την τρίτη ένα κατάρτι θα πέσει στο κεφάλι του πρωταγωνιστή ο οποίος θα πάθει αμνησία. Για τις ανάγκες συμπλήρωσης εκατό και πλέον ωρών προβολής, ο πρωταγωνιστής θα θυμάται όλους τους άλλους εκτός από την αγαπημένη του, που θα γίνει πιο πλούσια από αυτόν με το συγγραφικό της ταλέντο. Όλα αυτά διανθίζονται από πλούσιο σπίτι φυσικά με πισίνα, μεγάλο κτήμα στην εξοχή, γιοτ και μπόλικες τούρκικες σημαίες που κυματίζουν σε εξωτερικές λήψεις.  Στο τέλος βέβαια του σήριαλ θα επανέλθει η μνήμη του πρωταγωνιστή στη θέση της, οι ερωτευμένοι θα παντρευτούν και θα ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. 
Όλα τα συστατικά της τουρκοσειράς - βιτρίνα βρίσκονται και σε αυτή την σειρά: Μεταδίδεται στην τουρκική γλώσσα, η πρωταγωνίστρια τρέμει την μάνα της σαν δεκάχρονη μικρούλα, οι πρωταγωνιστές πίνουν συνήθως τσάι και καθόλου οινοπνευματώδη (όταν το κάνουν εκούσια ή ακούσια χάνουν τ΄ αυγά και τα πασχάλια), δεν καπνίζουν, δεν απατούν τις γυναίκες ή τις φίλες τους, απορρίπτουν δωροδοκίες, δεν υπολογίζουν καθόλου το χρήμα είτε είναι πλούσιοι, είτε φτωχοί – με δυο λόγια μια ανύπαρκτη, ειδυλλιακή εικόνα, που δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την σκληρή τουρκική πραγματικότητα.
Οι επιδοτούμενες βέβαια από τους ισλαμιστές της Τουρκίας τηλεοπτικές σειρές δεν έχουν σαν στόχο να παρουσιάσουν την τουρκική κοινωνία όπως πραγματικά είναι, αλλά όπως θα μπορούσαν να κάνουν τους καλοπροαίρετους και ανυποψίαστους ξένους τηλεθεατές να αναφωνήσουν «πόσο ωραία είναι η τουρκική κοινωνία, πόσο ήθος έχει, πόσο σέβεται την οικογένεια, πόσο μεγάλη και ισχυρή είναι η Τουρκία, πόσο ωραία χώρα είναι»!
Η βιτρίνα αυτή είναι απολύτως αναγκαία στους ισλαμιστές του Ρ. Τ. Ερντογάν προκειμένου να καλύψουν το αποτρόπαιο, φασιστικό πρόσωπο της αρπακτικής βουλιμίας των παντουρκιστών*.
Οι ισλαμιστές του Ρ. Τ. Ερντογάν έχουν εισβάλλει στο Ιράκ, στην Συρία, στην Λιβύη, στην Κυπριακή ΑΟΖ - αφού πρώτα εισέβαλαν το 1974 στην Κυπριακή Δημοκρατία, παραβιάζουν καθημερινά τον θαλάσσιο και εναέριο χώρο της Ελλάδος και ονειρεύονται την ανασύσταση νέο-οθωμανικής αυτοκρατορίας μέχρι το 2023 που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκικής «Δημοκρατίας».
Πρωτοφανής σήψη και διαφθορά χαρακτηρίζουν το σύστημα εξουσίας του Ρ. Τ. Ερντογάν: Φαραωνικά έργα για μεγαλύτερη «προμήθεια» στην «οικογένεια», δεκάδες χιλιάδες συλλήψεις Κούρδων πολιτικών όπως ο Σελαχετίν Ντεμιρτάς, δημοσιογράφων, διανοουμένων, ακαδημαϊκών, στρατιωτικών, δικαστικών, δημοσίων υπαλλήλων ή απλά «αντιφρονούντων», αποφυλακίσεις εγκληματικών μαφιόζων, όπως ο    Αλαατίν Τσακιτζί, επειδή είναι φίλος του συν-κυβερνήτη Γκρίζου Λύκου Ντεβλέτ Μπαχτσελί και πρωτοπαλίκαρο για την ΜΙΤ και το Βαθύ Κράτος της Τουρκίας, ανελευθερία, καταπάτηση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εγκληματική αντιμετώπιση του κορονοιού με αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων τούρκων, περιφρόνηση 184 αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (2019) αλλά και ξεδιάντροπη επίκληση άλλων αποφάσεων του Ε.Δ.Α.Δ. που «συμφέρουν», η χρησιμοποίηση με την απειλή βίας παράνομων μεταναστών από την Αφρική και την Ασία σαν «όπλο» εναντίον της Ελλάδος και της Ευρώπης στον Έβρο και στο Αιγαίο, συνθέτουν ένα μόνο κομμάτι του αποτρόπαιου προσώπου των ισλαμιστών της Τουρκίας που θέλει να κρυφτεί πίσω από επιδοτούμενες τουρκοσειρές βιτρίνας.
Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α Τ Α: Η ανάλγητη εξουσία των ισλαμιστών της Άγκυρας τολμάει να εκτοξεύει καθημερινές κατηγορίες για «απάνθρωπη συμπεριφορά της Ελλάδας στα σύνορα», προσθέτοντας πως αυτό «είναι μια απαράδεκτη κατάσταση» (Μεβλούτ Τσαβούσογλου, 13 Μαΐου 2020) απαιτώντας να «ανοίξουμε τα σύνορα» μας ώστε η Τουρκία των 80 εκατομμυρίων κατοίκων να «ελαφρύνει» από το βάρος τεσσάρων εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών που συγκέντρωσε συστηματικά σε τουρκικό έδαφος από ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου να τους στείλει όλους στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων!
Ταυτόχρονα δημοσιεύει χάρτες με τα τρία τέταρτα της Κρήτης να εμφανίζονται ότι ανήκουν «δικαιωματικά» στην Τουρκία μαζί με 12 άλλα ελληνικά νησιά που «κατέλαβαν» παράνομα οι Έλληνες!
Επί πλέον, προσπαθεί καθημερινά, τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο, να στείλει με το ζόρι στην Ελλάδα δυστυχισμένους ανθρώπους που συγκέντρωσε μεθοδικά από Ασία και Αφρική γιατί «δεν αντέχει άλλο». Μετά από ένα άκαρπο διάστημα λόγω κορονοιού, την εβδομάδα 4 – 10 Μαΐου 2020 η Τουρκία «προώθησε» στην Ελλάδα 70 παράνομους μετανάστες, ορισμένοι από τους οποίους βρέθηκαν θετικοί στον κορονοιό!  
Αυτό ακριβώς είναι το αποκρουστικό πρόσωπο των ισλαμιστών το οποίο προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από επιδοτούμενες, «αθώες» τουρκοσειρές – βιτρίνας για την ψυχολογική προετοιμασία, τον αποπροσανατολισμό και την πολιτιστική επιρροή του Ελληνικού κοινού με ανύπαρκτα τουρκικά «πρότυπα».
Ο Σκάι είναι ένας σταθμός εθνικής εμβέλειας ο οποίος αποφάσισε για δικούς του λόγους, να προσφέρει καθημερινά τρείς περίπου ώρες μετάδοσης εκπομπών σε τουρκική γλώσσα και σε ώρες υψηλής τηλεθέασης.
Εμείς, για δικούς μας λόγους, καλούμαστε τις ώρες αυτές να χρησιμοποιούμε το τηλεκοντρόλ και να αλλάζουμε κανάλι.
Όσοι διαφημίζονται ακόμα σε τουρκοσειρές – βιτρίνα της ελληνικής τηλεόρασης δεν πρέπει να πέφτουν στην παγίδα της «υψηλής τηλεθέασης». Πρέπει να απαιτούν από τις διαφημιστικές και τα Media Shop να εξαιρούν τις τουρκοσειρές από την προβολή των διαφημίσεων τους. Ευτυχώς, υπάρχουν και άλλα κανάλια, με άλλα προγράμματα, τις ίδιες ώρες, με ίδιες ή και μεγαλύτερες «τηλεθεάσεις»!
Αν οι καναλάρχες θα βγάλουν ή όχι περισσότερα χρήματα από τις τουρκοσειρές, αν οι διαφημίσεις είναι φθηνότερες ή όχι, αν οι διαφημιστές κερδίζουν μεγαλύτερη προμήθεια από τις τουρκοσειρές ή όχι, δεν αφορούν τις εταιρίες που διαφημίζονται.
Γιατί αυτός που τελικά πληρώνει την διαφήμιση της τουρκοσειράς είναι ο καταναλωτής, αφού μέσα στις τιμές που αγοράζει το προϊόν ή τις υπηρεσίες περιλαμβάνεται και το κόστος της διαφήμισης που επιρρίπτεται στον καταναλωτή!
Συνεπώς υπάρχουν πολλοί καταναλωτές που δεν θέλουν καθόλου να βλέπουν τα χρήματα που πληρώνουν για το αγαπημένο τους προϊόν, να χρηματοδοτούν με διαφημιστικά κονδύλια τις τουρκοσειρές - βιτρίνα της ελληνικής τηλεόρασης!
Ήδη, όσοι διαφημίζονται στις τουρκοσειρές, ανακοινώνονται κάθε βδομάδα από το «Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκοσειρών στην Ελληνική TV»!
Το αίσχος της Ερντογανικής προπαγάνδας στην Ελληνική κοινωνία μέσα από την προβολή επιδοτούμενων τουρκοσειρών – βιτρίνας εδώ και δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια, πρέπει να σταματήσει.
Και θα σταματήσει μόνο όταν οι Έλληνες διαφημιζόμενοι αποφασίσουν να σταματήσουν κάθε διαφημιστική δαπάνη σε τουρκοσειρές - βιτρίνα της ελληνικής τηλεόρασης.
Σίγουρα όμως είναι εντελώς απαράδεκτο να δεχόμαστε τόσο ύπουλο πόλεμο από τους φανατικούς ισλαμιστές της Τουρκίας και εμείς να παρακολουθούμε αμέριμνοι, τις «αθώες» τουρκοσειρές βιτρίνας που επιδοτούν οι ίδιοι, να τις ενισχύουμε μάλιστα και από πάνω με διαφημιστικά κονδύλια που πληρώνουμε από την τσέπη μας μέσα στην τιμή των προϊόντων εδώ και δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια!


* Παντουρκισμός και τουρκική πολιτική απέναντι στον ελληνισμό περιγράφονται στο διαχρονικό, αυτοβιογραφικό βιβλίο «Το Θαύμα - Μια πραγματική ιστορία» που είναι διαθέσιμο εντελώς δωρεάν τόσο στην 5η Ελληνική έκδοση (2020) όσο και στην 3η Αγγλική έκδοση (2019) από την Βιβλιοθήκη του International Hellenic Association. Η δωρεάν ηλεκτρονική έκδοση του 2020 περιλαμβάνει επικαιροποιημένη βιβλιογραφία εκατοντάδων πηγών σε Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Τουρκικά βιβλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: